Καστοριά

Το τρένο, το τρενάκι και οι …. μουτζούρηδες της Καστοριάς (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Αν οι Τρικαλινοί είχαν την ίδια αντίληψη με τους Καστοριανούς στην τουριστική ανάδειξη της πόλης τους, με την αξιοποίηση των (όποιων) συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτή διαθέτει, τότε σίγουρα δε θα μιλούσαμε σήμερα για μια πόλη – πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό του χειμώνα.
Αλλά πολύ πιθανόν να είχε την ίδια μοίρα με την Καστοριά, ως μια φθίνουσα επαρχιακή πόλη της χώρας που είναι καταδικασμένη να “σβήσει” από τον χάρτη!
Η διαφορά όμως είναι ότι τα Τρίκαλα δεν διαθέτουν ούτε την φυσική ομορφιά ούτε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Καστοριάς που από μόνες τους θα μπορούσαν να την εκτοξεύσουν στην κορυφή των τουριστικών προορισμών. Οι Τρικαλινοί φρόντισαν όμως από πολύ νωρίς να ενστερνιστούν ένα αρχέγονο δόγμα που λέει: “Ό,τι δεν υπάρχει το εφευρίσκεις”. Και αυτοί εφηύραν τόσα πολλά για την πόλη τους που θα περάσουν χρόνια για να τους ανταγωνιστούν οι άλλοι.
Ενώ αντίθετα στην Καστοριά, την πόλη της μιζέριας, της μεμψιμοιρίας και της παρακμής, μόλις ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή αποφάσισαν να προσφέρουν κάτι πρωτοποριακό – ένα τουριστικό τρενάκι για τις γιορτές – έσπευσαν οι πάντες να…
Συνέχεια στο kastorianiestia.gr

Τουριστικό τρενάκι στην Καστοριά για τις γιορτές – Ενστάσεις για τη διαδρομή

 

 

Back to top button