Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε δικηγόρο για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία

Κατηγορούμενο για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση κατέστησε τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του για τις θέσεις που εκφράζει τόσο κατά της πανδημίας και του εμβολιασμού όσο και κατά των διασωληνώσεων ασθενών από την λοίμωξη.

Η δίωξη σε βάρος του δικηγόρου ήρθε μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία με αφετηρία καταγγελία για όσα δηλώνει μέσω διαδικτύου ο κ. Αντωνιάδης και σχετικό υλικό που είχε διαβιβάσει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πλέον η δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη του κ. Αντωνιάδη, λόγω ειδικής δωσιδικίας, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Παράλληλα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη για την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσας και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

ΑΠΕ

Back to top button