Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος στον Ζήση Πετκανά για τη συνεργασία του με τους Manowar!

Με αφορμή την συμμετοχή του στο νέο ΕΠΟΣ των MANOWAR, ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, απαντά στις ερωτήσεις του RockOverdose και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την συνεργασία – έκπληξη, ενώ δε διστάζει να σχολιάσει την καλλιτεχνική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Ακούστε και διαβάστε παρακάτω τα όσα συζητήσαμε!

Enjoy!


RockOverdose: Καλησπέρα κ. Καζάκο! Η συμμετοχή σας στο νέο δίσκο των Manowar μας εξέπληξε ευχάριστα και αποτελεί θα λέγαμε ένα μεγάλο γεγονός να υπάρχει ελληνική φωνή σε μια τόσο μεγάλη μπάντα!

Κωνσταντίνος Καζάκος: Βέβαια! Κι εμένα με χαροποίησε πάρα πολύ καθώς ξαφνικά βρέθηκα να συνεργάζομαι με ένα παιδικό μου ήρωα! Είχα αφίσες των Manowar στο δωμάτιό μου, όταν ήμουν μικρός, γενικά έβλεπες μόνο αφίσες – δεν υπήρχε τοίχος. Μου άρεσαν πάρα πολύ και εξακολουθούν να μου αρέσουν γιατί είναι πιστοί σε αυτό που κάνουν, εδώ και 40 χρόνια με απόλυτη ακρίβεια και πάθος! Respect απλά! Ήταν μεγάλη χαρά αυτή! Θα είναι ένα τεράστιο επικό τραγούδι που μπορεί να κρατήσει ακόμη και 40 λεπτά! Σχεδόν ένας δίσκος ολόκληρος!

RockOverdose: Προσωπικά δε γνώριζα ότι είστε λάτρης του metal, αλλά η συνεργάτης μου που προετοίμασε μερικές από τις ερωτήσεις μου είπε πως έχεις/είχες και μια μπάντα… αν δε κάνω λάθος; Μίλησέ μας λίγο για αυτή την πτυχή του εαυτού σου… ως μουσικός.

Κωνσταντίνος Καζάκος: Ναι, έχω βγάλει και ένα δισκάκι, για εσωτερική κατανάλωση! Ήμουν πάντα fan της metal! Έχω ακόμα τη μπάντα, παίζουμε blues rock τώρα, από BB King μέχρι … ACDC, άντε να παίξουμε και κανένα Whiskey In The Jar… Στο παρελθόν παίζαμε και metal… Τα έχω φάει με το κουτάλι γενικώς τα 80’s – 90’s metal…

RockOverdose: Γενικότερα, παρακολουθείς τη rock/metal επικαιρότητα; π.χ. Πηγαίνεις σε συναυλίες; Ακούς νέα album; Ποιες μπάντες/καλλιτέχνες είναι οι αγαπημένοι σου;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Ακούω, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως ακούω πιο παλιά πράγματα… Προσπαθώ να ενημερώνομαι, να μη μένω πίσω γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να ακούς συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Μπορώ να σου πω ότι προσπάθησα να ακούσω και λίγο house, techno, που δε τα αντέχω με τίποτα… αλλά προσπάθησα να μπω στο πνεύμα τους, το δοκίμασα αλλά δε μου κολλάνε!

Από αγαπημένες μπάντες, επειδή είμαι κιθαρίστας μου αρέσουν περισσότερο κιθαριστικές μπάντες με μεγάλους κιθαρίστες, όπως οι Deep Purple, οι Zeppelin.. Αν όμως με ρώταγες σε ποια μπάντα θα ήθελα να παίζω θα σου έλεγα οι ACDC! Με Blackmore μεγάλωσα και ανδρώθηκα αλλά και Angus Young παράλληλα. Η μεγαλύτερη επιρροή μου είναι ο Blackmore, και ο Angus Young αλλά και όλοι οι blues κιθαρίστες,  παρόλο που το στυλ μου δεν έχει καμιά σχέση τώρα …

RockOverdose: Με τους Rotting Christ είχες επαφή, μιας και συνεργαστήκατε κατά κάποιο τρόπο με τον Σάκη στο studio; 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Ναι ήξερα από πριν την μπάντα. Θα έχει πλάκα να συνεργαστούμε και επί σκηνής, γενικά μ’ αρέσουν οι συνεργασίες όσο αλλοπρόσαλλες μπορεί να δείχνουν, πάντα βγαίνει κάτι ωραίο.

RockOverdose: Πώς προέκυψε η πρόταση συνεργασίας με τους Manowar; Είχες επαφές με το συγκρότημα; Περιέγραψέ μας τα συναισθήματά σου από την εμπειρία αυτή…

Κωνσταντίνος Καζάκος: Προέκυψε μέσω του Jimmy Immortal που είναι στο crew των Manowar, και όταν έμαθε ότι θέλουν δύο Έλληνες ηθοποιούς σκέφτηκε τον πατέρα μου κι εμένα, εγώ προσωπικά δεν τον γνώριζα μέχρι τότε αλλά ρώτησε τον Αναστάση τον Καγμάκη που είναι φίλος μου κι εκείνος με πήρε τηλέφωνο και έτσι έγινε το κονέ! Μόλις το έμαθα φυσικά πέταξα απ’ τη χαρά μου και είπα το ΝΑΙ! Έπεισα και τον πατέρα μου, ο οποίος δεν είχε ιδέα ποιοι είναι οι Manowar… Του είπα: “Θυμάσαι μια αφίσα που είχα στο δωμάτιο με κάτι τύπους με… προβιές;” (γέλια)

Όσο αφορά το κομμάτι, είναι μεγάλης διάρκειας – επικό, δε ξέρω πόσο μεγάλο θα βγει – μπορεί να είναι και ολόκληρος ο δίσκος! Πρόκειται για την Οδύσσεια με τα μάτια του Τηλέμαχου! Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν, δηλ. ούτε τηλεοπτικά, ούτε κινηματογραφικά… Εγώ κάνω τον Τηλέμαχο, ο πατέρας μου κάνει τον Οδυσσέα και ο Σάκης ανέλαβε την μετάφραση από τα αγγλικά που έγραψε ο Joe, να τα κάνει όχι ακριβώς στα αρχαία ελληνικά –  αλλά σε μια τύπου αρχαΐζουσας καθαρεύουσας για να είναι πιο κατανοητά στους πιο σύγχρονους Έλληνες. Είναι κείμενο που έγραψε Joey και μεταφράστηκε στα ελληνικά, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο κείμενο, είναι πρωτότυπο κείμενο επενδεδυμένο με την μουσική των Manowar φυσικά, και ανυπομονώ σαν τρελός να το ακούσω, όπως όλοι!!!

RockOverdose: Πόσο καιρό πήραν οι ηχογραφήσεις και πότε έγιναν;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Έγιναν το καλοκαίρι και  κράτησαν 2-3 μέρες, πήγαν όλα πάρα πολύ ωραία! Ο Joey είναι φοβερός άνθρωπος, είναι πολύ cool άτομο και πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης, δηλαδή μπορεί να δώσει στον άλλο να καταλάβει τί θέλει αμέσως, πράγμα το οποίο δεν έχουν πολλοί σκηνοθέτες, έχει μεταδοτικότητα, είναι εξαιρετικός συνεργάτης!

Όλα έγιναν δια ζώσης, όχι ιντερνετικά… Συνεργαστήκαμε άψογα! Τώρα πλέον με τον Joey είμαστε Brothers Of Metal! Έχουμε δώσει χέρια…έχει υπογράψει και μία κιθάρα μου! Έχουμε πλέον επαφές!

RockOverdose: Ζηλεύουμε! Να υποθέσω θα είσαι στην εμφάνιση των Manowar στην Αθήνα, το καλοκαίρι! Θα σε δούμε και πάνω στη σκηνή ίσως; Πως νιώθεις για αυτό; 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Λογικά στις 22 Ιουνίου θα ανέβω κι εγώ πάνω, δε ξέρω τι θα κάνω ακριβώς γιατί είναι πολύ δύσκολο να γίνει Live όλο αυτό … αλλά σίγουρα θα χαιρετίσω από τη σκηνή …. αυτό είναι βέβαιο!

Πως νοιώθω; Όπως σου είπα και πριν, ένα από τα όνειρά μου βγήκε αληθινό! Το να είμαι μαζί με ένα από τα παιδικά μου είδωλα μου φαίνεται απίστευτο! Είμαι ακόμη με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά…. Όποτε μιλάω για αυτό!

RockOverdose: Πώς φάνηκε στον πατέρα σου Κώστα Καζάκο η εμπειρία αυτή; 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Ο πατέρας μου  πέρασε καλά, του άρεσε η συνεργασία με τον Joe. ήταν μες στα νερά του, του αρέσουν τα αρχαία ελληνικά, το ευχαριστήθηκε! Του έδωσα κι εγώ να καταλάβει ποιοί είναι οι Manowar, τί σημαίνει αυτό… Πόσους χιλιάδες, εκατομμύρια… οπαδούς έχουν!

RockOverdose: Ο πατέρας σου είχε αντιρρήσεις για τη μουσική που άκουγες; γιατί συνήθως οι παλιές γενιές θεωρούν αυτή τη μουσική ακραία… 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Αν και είναι πιο πολύ του ρεμπέτικου, δεν είχε καθόλου αντιρρήσεις. Μάλιστα, τον είχα βάλει και είχε δει το California Jam των Deep Purple, και είχε εντυπωσιαστεί! Σε πιο metal του είχα βάλει να δει Judas Priest και μου είχε πει “Τί είναι αυτό που τραγουδάει;;;” (γέλια)

RockOverdose:  Είναι σημαντικό να το καταλαβαίνουν αυτό οι μεγαλύτεροι, ότι υπάρχει βάθος και ποιότητα στη μουσική μας!

Κωνσταντίνος Καζάκος: Μα ούτως ή άλλως η metal είναι πλέον σαν την κλασσική μουσική, υπάρχουν τραγούδια που έχουν  γραφτεί 50 χρόνια πριν… και ακούγονται ακόμα. Δεν είναι κάτι που περνά και φεύγει! Έχει ιστορία και θα συνεχίσει να έχει…. Τα τραγούδια της δε στηρίζονται σε beatάκια, είναι μουσική για πιο ψαγμένους, έχει μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις, δεν είναι εύκολο, δεν είναι για όλους, έχει  μελωδίες, υπάρχει υπόβαθρο στο metal! Θέλει πόνο και απαιτεί και σεβασμό!

RockOverdose: Έχεις ακούσει το τελικό αποτέλεσμα; Γνωρίζεις το πότε θα κυκλοφορήσει;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Όχι, δεν έχω ακούσει ακόμα το τελικό αποτέλεσμα! Περιμένω πως και πώς! Έχω την εντύπωση πως ο Joey θα χτίσει το τραγούδι γύρω από τις αφηγήσεις που κάναμε , έτσι αισθάνομαι ότι θα το κάνει, αν κρίνω από τις πόσες ώρες κάναμε για να το γράψουμε θα είναι επικό! Το πότε θα κυκλοφορήσει δε το γνωρίζω… μπορεί να συμπέσει με την συναυλία.

RockOverdose: Προέρχεσαι από μία καλλιτεχνική οικογένεια, η οποία έχει αφήσει το διαχρονικό της στίγμα στην ελληνική τέχνη, ποια θεωρείς είναι η συνταγή της επιτυχίας για διάρκεια στο χρόνο;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Συνταγή της επιτυχίας… χμμμ Δεν υπάρχει συνταγή! Σαφώς θέλει μερικά βασικά πράγματα, να υπάρχει ταλέντο, θέλει πολύ δουλειά και φυσικά θέλει τύχη! Μετά, αφού φτάσεις πάνω το δύσκολο είναι να μείνεις… Μετά θέλει πολύ μυαλό, να έχεις σχέδιο.. Τυχαία δε γίνεται τίποτα, αν φτάσεις πάνω πρέπει να κρατηθείς και να μην πέσεις, αν μείνεις κάτι σημαίνει …

RockOverdose: Με τί άλλο ασχολείσαι αυτό τον καιρό επαγγελματικά;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Είμαι στο ΣΚΑΙ στη σειρά “Μόλις χθες” καθημερινά, θεατρικά είμαι στο έργο “Άγουρα Κεράσια” του Μιχαήλ Άνθη, με την Τάνια Τρύπη σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. Ένα πολύ δυνατό έργο, απ’ τα καλύτερα ελληνικά που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, με θέμα την ενδοοικογενειακή βία… Παίξαμε στο Ίδρυμα Κακογιάννης κάποιες παραστάσεις, ήταν να πάμε Θεσ/νικη αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα δύσκολα θα ανέβουμε πάνω…

Γενικότερα τα πράγματα στο θέατρο δεν πάνε καλά, έχουν ανοίξει μεν, αλλά δε λειτουργούν όπως πριν. Ο κόσμος φοβάται ακόμα πολύ, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, είναι δράμα η κατάσταση. Το κοινό που συντηρεί το θέατρο παραδοσιακά είναι μεγάλο, άνω των 50 και οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται περισσότερο απ’ ό,τι η νεολαία.

RockOverdose: Έχει σκεφτεί να εμφανιστείς τηλεοπτικά με ροκ αμφίεση, αν όχι metal – με κάποιο μπλουζάκι… 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Το κάνω, έχω βγει πολλές φορές σε εκπομπές, αλλά όχι σε σίριαλ εκεί υπάρχει ενδυματολόγος δε μπορώ να φοράω ό,τι θέλω.

RockOverdose: Θα ήθελες να αναφέρεις κάτι άλλο για κλείσιμο;

Κωνσταντίνος Καζάκος: Να κοιτάξουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό, όσο πιο γρήγορα, αν και δε το βλέπω να γίνεται γρήγορα. Έχω εμβολιαστεί αλλά δε μπορώ να πω στους άλλους να πάνε να το κάνουνε, σαφώς ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Γενικά είμαι άνθρωπος που εμπιστεύεται την επιστήμη και όχι τί άκουσα από το διπλανό ή ένα φίλο του, ακούω την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Κι εγώ δεν ήθελα να εμβολιαστώ, νομίζω πως κανείς δε γουστάρει να πάει να κάνει ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει τεσταριστεί … Αλλά όταν βάζεις κάτω τα νούμερα, το πόσες πιθανότητες έχεις να κολλήσεις covid και το πόσες πιθανότητες έχεις να πάθεις κάποια παρενέργεια απ΄το εμβόλιο, είναι τεράστια η διαφορά! Μη το ψάχνεις… το ένα είναι 1 στις 10000 και το άλλο είναι 1 στις 100. Είναι άσχημο να διχάζεται ο  κόσμος αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Τί να πω τώρα; Δε μπορείς όμως να αναγκάσεις κανένα να κάνει κάτι που δε θέλει, ο καθένας ξέρει τί είναι καλύτερο για τον εαυτό του.

RockOverdose: Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Μάθαμε αρκετά πράγματα και για σένα και για αυτό που έχουμε να περιμένουμε από τους Manowar! 

Κωνσταντίνος Καζάκος: Εγώ ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!

Για το RockOverdose, 

Ζήσης Πετκανάς

Ερωτήσεις – Απομαγνητοφώνηση – Επιμέλεια : Βιβή Ζαπαντιώτου 

 

Back to top button