Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει ο «μαγικός» Αστερόκοσμος – Πώς θα λειτουργεί

Επιστρέφει το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης, ο Αστερόκοσμος μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου έως και τις 9 Ιανουαρίου 2022, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει ξανά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με διαφορετικό όμως τρόπο λειτουργίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Ο Αστερόκοσμος, φέτος, διοργανώνεται αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι θα περιλαμβάνει η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή

Παρ ‘όλο που οι φετινές εκδηλώσεις της διοργάνωσης είναι περιορισμένες, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστερόκοσμου, Σάκης Πετρόπουλος ανέφερε στο ThessToday.gr ότι «θα υπάρξει ένα πλούσιο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα δρώμενα προσαρμοσμένα στα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένουμε αρχές Δεκέμβρη και θα οριστικοποιηθεί πριν την επίσημη έναρξη του χριστουγεννιάτικου πάρκου».

Εντός του Αστερόκοσμου, μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν τον φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο στολισμό, τα σπιτάκια του Άη-Βασίλη, πολλά παιχνίδια και ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Όλες οι δράσεις θα διαμορφωθούν στον εξωτερικό χώρο ώστε να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση του κόσμου.

Παράλληλα, στα σχέδια των διοργανωτών περιλαμβάνονται οι ταχυδακτυλουργοί, τα ξωτικά, το facepainting (ζωγραφική προσώπου), τα εργαστήρια μαγειρικής και κατασκευής χειροτεχνιών.

«Ως τη μοναδική και μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε φέτος μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο στη ΔΕΘ», τονίζει ο κ. Πετρόπουλος.

«Επιστροφή στα χαρούμενα Χριστούγεννα και στη διασκέδαση έστω και λίγες ώρες μακριά από την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας», είναι το φετινό αισιόδοξο μήνυμα του Αστερόκοσμου που σκορπίζει γιορτινά χαμόγελα στο κοινό του κάθε χρόνο.

Ωράριο λειτουργίας και είσοδος

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες των εορτών από τις 11 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Για την είσοδο στον Αστερόκοσμο απαραίτητο είναι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους άνω των 18 ετών, ενώ για τις μικρότερες ηλικίες απαραίτητο είναι η επίδειξη του self test. Ωστόσο, αναμένεται να εκδοθεί και η ΚΥΑ στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για την είσοδο στην εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του MagicPark.

thesstoday.gr

Back to top button