ΑθλητικάΚαστοριά

Τον Ανατόλια αντιμετωπίζει την Κυριακή η Καστοριά (αφιέρωμα – προϊστορία)

Ευρισκόμενος σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, απόρροια των καλών εμφανίσεων και της πρόσφατης νίκης απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις, καλείται την Κυριακή το απόγευμα να «σπάσει» το ρόδι των έκτος έδρας παιχνιδιών και να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ανατόλια για την 5η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.
Του Νίκου Καραμανλή
Προφανώς όμως το έργο των παιδιών του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη μόνο έως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθότι οι Θεσσαλονικείς φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προέρχονται από δύο νίκες στη σειρά, συνολικό απολογισμό νικών – ηττών 3-1 και στο γήπεδο του Κολλεγίου στην Πυλαία έχουν το απόλυτο με 2/2.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
▪️Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 94 πόντους (24 κατά μ.ό.) 28χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ (1.90 μ.) Πέτρος Βελισσαρίου, με παρουσίες σε ανώτερες κατηγορίες όπως στην Α1 με τη φανέλα της Καβάλας και στη Β’ Εθνική με αυτές των Μαχητών Πεύκων και της Ευρώπης Πευκοχωρίου.
▪️Ο επίσης 28χρονος γκαρντ Αλέξανδρος Τζουβάρας με παραστάσεις ανώτερου επιπέδου όπως με την Γέφυρα στην Β’ Εθνική και το Πευκοχώρι στη Α2.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Η εύκολη εντός έδρας νίκη της πρεμιέρας του Ανατόλια κόντρα στους Ίκαρους Γιαννιτσών με σκορ 76-66, δεν είχε συνέχεια την επόμενη, καθώς το συγκρότημα του ελπιδοφόρου τεχνικού Άκη Τασούδη, που κλήθηκε να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του Πέτρου Γκαϊτατζή με τον οποίον το Κολλέγιο βρέθηκε να αγωνίζεται μέχρι και την Α2, γνώρισε βαριά ήττα στην Αριδαία από τον τοπικό Φιλαθλητικό (72-53), για να ακολουθήσουν δύο σπουδαίες κολλητές επιτυχίες απέναντι σε ομάδες με υψηλούς στόχους, τον Αριστοτέλη Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη (84-72), και τους Αετούς στη Βέροια, μετά από δύο παρατάσεις (82-84).
Κύριο χαρακτηριστικό των δύο έως τώρα παιχνιδιών των «κυανοκίτρινων» στο σπίτι τους ότι μπαίνουν πολύ δυνατά στα πρώτα δεκάλεπτα αυτών (30-15 και 24-18) και συνεχίζουν σε ίδιους ρυθμούς μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-26 και 49-36). Πετυχαίνουν μάλιστα τον εξαιρετικό αριθμό των 80 πόντων κατά μέσο όρο ενώ δέχονται 69.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Από το 2015 μέχρι και σήμερα ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις έχει διασταυρώσει τα «ξίφη» του με το Ανατόλια 6 φορές σε πρωτάθλημα (Β’ Εθνική) και Κύπελλο. Ο απολογισμός είναι συντριπτικά υπέρ των «γουναράδων» όπου μετρούν κόντρα στους Θεσσαλονικιούς 5 νίκες και μόλις μία (1) ήττα. Μάλιστα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου πανηγύρισαν τις τρεις (3) από δαύτες, με θετικό συνολικό εκτός έδρας απολογισμό 3-1.
⚔️ Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά την προϊστορία των «μαχών» του ζευγαριού:
▪️Αγωνιστική Περίοδος 2015-16 | Β’ Εθνική
Ανατόλια – Α.Σ. Καστοριάς 58-76
Α.Σ. Καστοριάς – Ανατόλια 66-55
▪️Αγωνιστική Περίοδος 2016-17 | Β’ Εθνική
Ανατόλια – Α.Σ. Καστοριάς 69-75
Α.Σ. Καστοριάς – Ανατόλια 85-76
▪️Αγωνιστική Περίοδος 2017-18 | Κύπελλο
Ανατόλια – Α.Σ. Καστοριάς 69-83
▪️Αγωνιστική Περίοδος 2018-19 | Κύπελλο
Ανατόλια – Α.Σ. Καστοριάς 71-61
 Παρελθόν κόντρα στο Ανατόλια έχει και ο κόουτς Γιώργος Καραταγλίδης, όταν με τη φόρμα του Άργους Ορεστικού, την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, πανηγύρισε «διπλό» στη Θεσσαλονίκη με σκορ 77-88 και ήττα στο Άργος (71-84).
Εν κατακλείδι, εάν η προϊστορία έπαιζε μπάσκετ, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις θα είχε πολλές πιθανότητες να «δραπετεύσει» από την Πυλαία, την Κυριακή (28/11) το απόγευμα, με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Το κυριακάτικο τεστ, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια, για τον Α.Σ. Καστοριάς – άροσις, παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που απαιτεί από τους μαθητές του δασκάλου Γιώργου Καραταγλίδη καλό διάβασμα, ηρεμία, συγκέντρωση και όχι άγχος σε όλη τη διάρκεια αυτού. Άλλωστε το θέμα “Η άλωση του Κολλεγίου” συγκαταλέγεται στα περίπλοκα και δύσβατα της «ύλης» (καλό υλικό, παρελθόν σε υψηλότερες βαθμίδες, πρωταγωνιστικές βλέψεις) και τούτο δίνει μεγάλο κίνητρο στα Καστοριανά παιδιά, του να «γράψουν» καλά και να συνεχίσουν τα βήματα εξέλιξης και προόδου.
 KastorasBasketball

Back to top button