Καστοριά

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τοιχιού στη διεθνή καμπάνια: “COP26 – Ζωγραφίζοντας για τη Γη”

24 Σχολεία από την Ελλάδα συμμετείχαν στη διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια:
COP26 – Ζωγραφίζοντας για τη Γη!
Μεταξύ των 24 σχολείων από την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική δράση: Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη , βρίσκεται και το Δημοτικό
Σχολείο Τοιχιού!

Παράλληλα με τη Διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη (31/10-12/12), η Τwinkl κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στις σχολικές τάξεις μέσω της εκπαιδευτικής δράσης: Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη!
Στο project μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί πάνω από 1500 συμμετοχές μαθητών από 20+ χώρες οι οποίοι χρησιμοποιώντας το φύλλο εργασίας της καμπάνιας παρουσίασαν οπτικά τις ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες τους για το μέλλον του πλανήτη. Στην Ελλάδα συμμετείχαν 390 μαθητές από 24 διαφορετικά σχολεία και προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα όλων των μαθητών δημιουργήθηκε αυτή η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά κλήθηκαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εικόνες που τους δημιουργούνται σχετικά με την κλιματική αλλαγή και έτσι, στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε στην τάξη, τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα και στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν:
● Πώς πιστεύουν ότι θα είναι η Γη σε 50 χρόνια, και
● Πώς φαντάζονται την τέλεια Γη!

Δείτε περισσότερα στο dimsxoltixio.blogspot.com

Back to top button