Έτοιμο να… σαλπάρει το εμφιαλωμένο νερό του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου στον Γράμμο

Εγκρίθηκε επιχορήγηση 2,9 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία «Νερά Πηγών Γράμμου» για μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Καστοριά. Δεύτερο εγχείρημα του εφοπλιστή στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Στο τελευταίο στάδιο για την υλοποίηση εισέρχεται το εγχείρημα του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου στο εμφιαλωμένο νερό. Σημαντική κίνηση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτέλεσε η πρόσφατη υπαγωγή της επένδυσης για την παραγωγή εμφιαλωμένου νερού στο Πευκόφυτο του δήμου Νεστορίου Καστοριάς στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πριν από μερικές μέρες επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στα 2.879.264 ευρώ προς την εταιρεία «Νερά Πηγών Γράμμου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση κατευθύνεται για την ίδρυση και κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Νεστόριο Καστοριάς, συνολικού ενισχυόμενου κόστους 6.392.810 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι εργασίες κατασκευής της παραγωγικής μονάδας εμφιαλώσεως νερού, χωρίς ωστόσο να δίνεται κάποιος χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης και έναρξης της λειτουργίας της. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «Νερά Πηγών Γράμμου» ιδρύθηκε πριν περίπου δύο χρόνια με στόχο  την σύσταση βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού, αναψυκτικών, χυμών και άλλων παρεμφερών ειδών.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί- από τον Νοέμβριο του 2018– το πράσινο φως που δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου για να προχωρήσει το εγχείρημα, το  οποίο αφορά στις φυσικές πηγές «Kεφαλόβρυσο» και «Mισό το Σάδι» στο Πευκόφυτο. Πρόσφατα η εταιρεία προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ποσού 350.000 ευρώ, μια κίνηση η οποία είχε ήδη αποφασιστεί από τον Δεκέμβριο του 2020 και καλύφθηκε μέσα στην τρέχουσα χρήση από τον Παναγιώτη Τσάκο. Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο Παναγιώτης Τσάκος κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην επιχείρηση της τάξεως των 685.110 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο γιος του Νίκος έχει μερίδιο 35.100 ευρώ και η Ειρήνη Τσάκου μερίδιο το οποίο ανέρχεται σε 7.800 ευρώ.

businessdaily.gr