Καστοριά

Καστοριά: “Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών” (ρεπορτάζ)

Με το σύνθημα “Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών”, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς πραγματοποίησε δράση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, την Πέμπτη 25/11.

Η δράση έγινε με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς και τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, μοίρασαν μάσκες με τα στοιχεία του Κέντρου οι οποίες θα φορεθούν σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες από το προσωπικό των καταστημάτων του συλλόγου. Παράλληλα το προσωπικό θα μοιράζει στους θαμώνες κάρτες με μηνύματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών.

Στη δράση έλαβε μέρος και η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς στελέχη της οποίας διένειμαν φυλλάδια για την ενδοοικογενειακή βία.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς συμμετείχε χθες σε διαδικτυακή ημερίδα  την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και την Μονάδα Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα “Η έμφυλη βία ως φαινόμενο στην σημερινή πραγματικότητα”

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

 

 

 

 

Back to top button