Ελλάδα

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Έκλεισαν τα χειρουργεία, λόγω διασωληνωμένων στους χώρους τους

Σοκαριστική εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη που αποκαλύπτει την ένταση της πανδημίας στην πόλη.

Σήμερα το πρωί, ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου ενημέρωσε εγγράφως την διοίκηση του νοσοκομείου ότι αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες των χειρουργείων, επειδή στον χώρο υπάρχουν δώδεκα (12) διασωληνωμένοι ασθενείς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν» ο διευθυντής με το έγγραφό του κάνει γνωστό ότι ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ακόμη και τα έκτακτα και στο τμήμα θα υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι ως προσωπικό ασφαλείας για ασθενείς ή για περιπτώσεις ζωής και θανάτου.
Θυμίζουμε ότι το Ιπποκράτειο είναι η ναυαρχίδα των νοσοκομείων της πόλης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και όπως γράψαμε και στη χθεσινή έκδοση, στη λήξη της εφημερίας την Κυριακή οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να διασωληνώσουν ασθενή και σε κοινό θάλαμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη υπάρχει ροή ορθοπεδικών περιστατικών προς τον ιδιωτικό τομέα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται όπως είναι φυσικό να επηρεάσει το σύνολο των νοσοκομείων της πόλης και αναμένονται αντιδράσεις μέσα στη μέρα.

Back to top button