ΚαστοριάΝεστόριο

Συνέντευξη του Μητροπολίτη κ. Καλλίνικου σε μαθητές! (φωτογραφίες – ηχητικό)

Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στον δήμο μας, αλλά και στο σχολείο μας τον νέο Μητροπολίτη Καστοριάς, κ. κ. Καλλίνικο.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στον ιερό ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης αφού επισκέφθηκε το δημαρχείο του Νεστορίου, το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής επισκέφτηκε και το δημοτικό μας σχολείο.
Στην αρχή της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στους διάφορους χώρους του σχολείου και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης δέχθηκε να δώσει συνέντευξη στους μαθητές της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές είχαν ήδη προετοιμαστεί για την συνέντευξη με τη δημιουργία ερωτήσεων που παρήχθησαν από την παρουσίαση του βιογραφικού του.
Έτσι ο κ. κ. Καλλίνικος μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες από τα παιδικά του χρόνια, από τις σπουδές του, από τα διαφορετικά επαγγέλματα που επέλεξε να κάνει, από τα ιεραποστολικά του ταξίδια και από την εμπειρία του ως άνθρωπος του κλήρου. Μέσα από την συνέντευξη ανακαλύψαμε αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα του Μητροπολίτη. Ευγενικός, σοφός και καλόκαρδος είναι οι πρώτες αρετές που καταχωρίσαμε στις εντυπώσεις μας.
Ο τρόπος που προσέγγισε τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς και ο τρόπος που μιλούσε στα παιδιά μας έδειξαν την υπομονή και τη χάρη ενός δασκάλου που αγαπά τους μαθητές του. Έδειξε τον ίδιο σεβασμό σε κάθε μαθητή και όλοι οι μαθητές ανταπέδωσαν τον σεβασμό αυτό.
Μέσα από την συνέντευξη επίσης φάνηκε η ταπεινοφροσύνη του και η ηρεμία του πνεύματός του. Καθόλη την διάρκεια της συνέντευξης κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο όπως και οι μαθητές το δικό του.
Μια από τις ερωτήσεις των παιδιών που κλήθηκε να απαντήσει ο Μητροπολίτης ήταν να αναφέρει τα χαρακτηριστικά ενός πνευματικού ανθρώπου. Η απάντηση που έδωσε ο κ. κ. Καλλίνικος συνοψίζεται στα στοιχεία του χαρακτήρα του που ανακαλύψαμε μέσω αυτής της επίσκεψής του και είναι αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν έναν πραγματικά πνευματικό άνθρωπο.
Τέλος, ο διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό, καθώς και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεστορίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. κ. Καλλίνικο για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή του και την τιμή που μας έκανε με τα όμορφα του λόγια.
Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να ξανανταμώσουμε σύντομα.
Ο δάσκαλος
Παντελής Κίζος
Δημοτικό Σχολείο Νεστορίου
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Back to top button