Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν εστιατόρια, καφέ – μπαρ που δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα

Πάνω από 80% απώλεια στον τζίρο σε όλα τα καταστήματα – Κίνδυνος για λουκέτο στις μισές επιχειρήσεις εστίασης ως τις γιορτές

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση “Τύπος Θεσσαλονίκης”

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο κλάδος της εστίασης που βλέπει να χάνει κάθε μέρα και πελάτες, ενώ την ίδια ώρα τα έξοδα παραμένουν. Μάλιστα ήδη υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει κοπεί το ρεύμα σε εστιατόρια τα οποία δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα των παθών. Έχουμε πάνω από 80% απώλεια στον τζίρο σε όλα τα καταστήματα. Και στα εστιατόρια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη γιατί ανά τρεις μέρες πετάνε εμπόρευμα. Τον Μάρτιο του 2020 πετάξανε χιλιάδες εμπορεύματα, στις 30 Οκτωβρίου 2020 επίσης και τώρα πετάνε τρόφιμα κάθε τρεις μέρες. Ένα εστιατόριο για να μπορέσει να έχει κατάλογο και να κρατηθεί πρέπει να έχει φρέσκα τρόφιμα. Αυτά όμως αν δεν χρησιμοποιηθούν χαλάνε σε τρεις μέρες και αναγκαστικά πρέπει να πεταχτούν», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.

Η κίνηση στα μπαρ και στα εστιατόρια έχει πέσει κατακόρυφα από την στιγμή της εφαρμογής των τελευταίων μέτρων σύμφωνα με τα οποία ακόμη στους εξωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δείχνουν αρνητικό rapid test, ενώ οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες μπορούν να μπαίνουν και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς με την επίδειξη των κατάλληλων πιστοποιητικών.

Διαβαστε την συνεχεια στο typosthes.gr 

Back to top button