ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συνέντευξη ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC λίγο πριν τη συναυλία στην Καστοριά

“Υπάρχει φρέσκο υλικό που ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τον κόσμο!”

Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks παίρνουν τους δρόμους και πάλι, για συναυλίες ορθίων, όπως τις αγαπάμε, σε μια περιοδεία 14 στάσεων σε όλη την Ελλάδα.  

 Το Rock Overdose είχε την χαρά να μιλήσει με τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks με αφορμή την περιοδεία τους που ήδη ξεκίνησε και υπόσχεται βραδιές γεμάτες πανκοπανηγυροψυχεδέλεια!

RockOverdose: Σας καλώς ορίζω στο Rock Overdose!

Η μουσική σας συνδυάζει τους παραδοσιακούς ήχους με τον ηλεκτρισμό και την punk αισθητική. Πώς εμπνευστήκατε αυτή την μίξη;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Κάποια πράματα έγιναν αυτόματα. Ασχολούμαστε με τη μουσική και οι τρείς μας, εδώ και πολύ καιρό, με διάφορα είδη. Η χημεία που αναπτύξαμε μεταξύ μας από το πρώτο παίξιμο ήτανε μοναδική και όλα κύλησαν πολύ πιο εύκολα από όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

RockOverdose: Περιμένατε να έχετε τέτοια αποδοχή από τον κόσμο; Που πιστεύεται οφείλεται αυτή η άνθηση του πιο folk στοιχείου πλέον στον πιο σκληρό ήχο;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ξεκινήσαμε κάπως δειλά ψάχνοντας τον ήχο μας. Παρόλα αυτά, μέσα μας, πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι μοναδικό και όμορφο συνάμα. Μετά ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει ανταπόκριση από το κόσμο. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα στις μουσικές τους, μιας και η σκηνή του ροκ, καλώς ή κακώς έχει κορεστεί από τους παραδοσιακούς ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και των τυμπάνων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι σύγχρονοι μουσικοί να ψάχνουν πλέον διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά όργανα για να εξελίξουν τη μουσική τους.

RockOverdose:  Η μέχρι τώρα πορεία σας έχει αρκετές σπουδαίες συνεργασίες επί σκηνής και όχι μόνο. πχ οι εμφανίσεις σε αρχαία θέατρα όπως η Επίδαυρος και το Ηρώδειο, η καταπληκτική κινηματογράφηση με το Ίδρυμα Ωνάσση, και φυσικά τα live με τους Rumjacks και οι συμμετοχές σε αναρίθμητα φεστιβαλ σε όλη την Ελλάδα. Καθόλου άσχημα για μια μπάντα τόσο ιδιαίτερη σαν εσάς… Η δικιά σας οπτική πάνω σε όλα αυτά ποια είναι;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Μας αρέσει πολύ, η μουσική που παίζουμε, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σε καινούριους τόπους, και ατμόσφαιρες που ίσως να μην υπήρξαν και ποτέ. Όταν αυτό συνδυάζεται με το θέατρο ή τον κινηματογράφο, τα έργα στα οποία έχουμε συμμετέχει, αποκτούν μία εντελώς καινούρια και λόγω του ήχου μας ξεχωριστή διάσταση. Επιπλέον είμαστε μουσικοί που μας αρέσουν τα live, η διάδραση με τον κόσμο και η άμεση έκφραση των συναισθημάτων μας. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους και να ζούμε έντονες εμπειρίες. Έτσι αναπόφευκτα τυχαίνει να συνεργαζόμαστε και με ανθρώπους σε ετερόκλητα περιβάλλοντα.

.

RockOverdose: Τα 2 τελευταια χρόνια ο τρόπος που γίνονται οι συναυλίες έχει αλλάξει ριζικά. Πως καταφέρατε να παραμείνετε “ζωντανοί” όλο αυτό το διάστημα;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Στην αρχή του lockdown όλοι μας βιώσαμε ένα μικρό σοκ σε σχέση με τον πως έπρεπε να συνεχίσουμε αφενός σαν συγκρότημα και αφετέρου ως μονάδες ο καθένας από μας. Η ανάγκη μας όμως να συνεχίσουμε να παίζουμε και να φτιάχνουμε μουσική μας οδήγησε στο να δοκιμάσουμε καινούριες διεξόδους και ευκαιρίες. Εκμεταλλευτήκαμε τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο που δημιουργήθηκε ξαφνικά και τον επενδύσαμε σε πολλή μελέτη, παραγωγή μουσικής και σε παιξίματα στους δρόμους της Αθήνας. Έτσι εξασφαλίσαμε πρωταρχικά τον βιοπορισμό μας, εξελιχτήκαμε σαν μουσικοί, ενώ διατηρήσαμε την επαφή μας με τον κόσμο. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική η στάση των ανθρώπων που μας ακούν και μας αγαπάν, και μας στηρίξαν με τα μηνύματά τους, αλλά και την ενίσχυσή τους παραγγέλνοντας υλικό του συγκροτήματός μας.

RockOverdose: Κάθε σας εμφάνιση ξεφεύγει από τα όρια της «τυπικής» ροκ συναυλίας, τί να περιμένει ο κόσμος που θα σας δει ανά τις εμφανίσεις σας στην περιοδεία;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Για όσους μας έχουν δει ζωντανά να ξέρουν ότι έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε σε φυσιολογικές συνθήκες με όρθιους και χωρίς μάσκες και υπάρχει φρέσκο υλικό που ανυπομονούμε να μοιραστούμε! Γι αυτούς που δεν μας εχουν δει ποτέ, να μια πολύ καλή ευκαιρία !

RockOverdose: Πως είναι να παίζετε σε επαρχιακές πόλεις όπως η Καστοριά; Ποιες οι αναμνήσεις σας από την επίσκεψή σας στην ακριτική αυτή πόλη;

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς δεν έχουμε παίξει ακόμη στην πόλη της Καστοριάς, ενώ θα παίξουμε την Τρίτη 7 Δεκέμβρη στο Prague. Παλιότερα είχαμε συμμετάσχει στο Smixi Forest Festival το 2018, μέσα σε ένα πανέμορφο άλσος, με δυνατό κοινό και φοβερό φαγητό!

RockOverdose: Αν θέλετε αφήστε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Rock Overdose και στους φίλους σας.

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks : Περιμένουμε με ανυπομονησία να σας δούμε στις επικείμενες συναυλίες μας και να τις ζήσουμε όπως παλιά!!

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ραντεβού στο “σανίδι” λοιπόν!

rockoverdose.gr

 

 

 

Back to top button