Καστοριά

“Το Πανεπιστήμιο και τα μάτια σας…”

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή που συνενώθηκε με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας το 2019, πίστεψε ότι θα τα καταφέρει να γίνει ένα Μεγάλο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Έτρεξε και τρέχει με πρωτόγνωρους ρυθμούς για “δημόσιο” ίδρυμα για να οργανώσει τα Τμήματα, τις Υπηρεσίες , τα campus,  τις υποδομές, το νέο προσωπικό, τη φοιτητική μέριμνα και να απαντήσει σε όλες τις επιστημονικές προσκλήσεις.
Τρομερή βοήθεια και “προίκα” πήρε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Προσωπικό το οποίο διορίζεται ΑΚΟΜΑ και τώρα είναι από θέσεις που είχε προβλέψει ο Γαβρόγλου για τα νέα Τμήματα (αυτά που έλεγαν οι τις ΝΔ ότι έγιναν χωρίς προσωπικό).
Μόνο στην Καστοριά από 19 άτομα, είναι πλέον 31 και μέχρι το τέλος του χρόνου 32 ή 33 (36 θα ήταν το ιδανικό).
Τα νέα πανεπιστημιακά Τμήματα σε όλη την περιφέρεια προσέλκυσαν ή κράτησαν στον τόπο μας δεκάδες νέα λαμπρά μυαλά με διδακτορικά (απαραίτητο προσόν για να διδάξεις σε πανεπιστήμιο) και όρεξη για δουλειά.
Έφεραν πίσω και αρκετούς Έλληνες από εξωτερικό (Ελβετία, Αγγλία) οι οποίοι βρήκαν δουλειά σαν καθηγητές ή υπότροφοι ή ερευνητές σε κάποιο από τα Τμήματα.
Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας είναι επιστήμονες με ευρωπαϊκές πρωτοπορίες και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ σε θέματα ενέργειας , οικονομικών κτλ .
Συν του ότι στηρίζει τις τοπικές οικονομίες με διάφορους τρόπους.
Το Πανεπιστήμιο και τα μάτια σας. Μπορεί να κάνει πολλά για όλους. Μην ακούτε τις ιδεοληψίες ψεύτικων …αρίστων από τα ιδιωτικά κολέγια.
Λάζαρος Μαρκόπουλος

Back to top button