Ελλάδα

Βιβλιο: “Τράπεζες σε κρίση”, μία εξιστόρηση εκ των ένδον

Τράπεζες: Πώς λειτουργούν; Ποιος είναι ο ρόλος τους στην οικονομία; Ποια η συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη; Γιατί έχουν τόσο μεγάλη δύναμη και επιρροή; Γιατί οι κυβερνήσεις σπεύδουν να τις βοηθήσουν και δεν τις αφήνουν στην τύχη τους, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους επιχειρηματικούς κλάδους;

Μερικά από τα ερωτήματα που προσεγγίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιάννης Παπαδογιάννης στο βιβλίο του «Τράπεζες σε κρίση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος». Το βιβλίο αναφέρεται «στις αιτίες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, πώς και σε ποιον βαθμό εμπλέκονται οι τράπεζες στα αίτια όσων δραματικών βιώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και αν οι εγχώριες, ελληνικές τράπεζες ήταν θύματα της πολιτικής ανευθυνότητας που οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας».

«Γιατί τελικά χρειάστηκαν τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις; Ποια είναι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τι θα γίνει με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Ποιες είναι οι άλλες μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τι θα κρίνει την επόμενη ημέρα του κλάδου», είναι επίσης μερικά ζητήματα στα οποία ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης δίνει απαντήσεις, έχοντας και ο ίδιος καλύψει όλα τα μεγάλα τραπεζικά γεγονότα στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 έως το 2018 εργάστηκε στην εφημερίδα Η Καθημερινή, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στις εφημερίδες Χρηματιστήριο, Εξουσία, Ημερησία. Τον Οκτώβριο του 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας Economistas.gr, της οποίας ήταν συνδημιουργός. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 για τη δημιουργία του BusinessDaily.gr. Έχει εκδώσει βιβλία για την οικονομία, τις τράπεζες και την κρίση.

ΑΠΕ

Back to top button