Καστοριά

“ΟΜΗΡΟΙ”: Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Καστοριανού συγγραφέα Νίκου Κοτανίδη

Με το ξέσπασμα μιας νέας ελληνοτουρκικής κρίσης, τρεις Έλληνες στρατιωτικοί που εκτελούν περιπολία στα σύνορα κοντά στα Λάβαρα του Έβρου εξαφανίζονται.
Αμέσως, μια αδιανόητη και παράτολμη επιχείρηση σχεδιάζεται από μια μικρή ομάδα Ελλήνων αξιωματικών κάτω από τη μύτη της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Την ίδια στιγμή, ο ταξίαρχος Καλαμπαλίκης, διοικητής της ταξιαρχίας των Λαβάρων –χαμένος μεταξύ της δίνης της κρίσης και των ερωτικών του φαντασιώσεων για την ελκυστική του υπασπίστρια– και ο ταξίαρχος Τσούλφας, διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του υπουργού άμυνας, χρησιμοποιούν την κατάσταση προς όφελός τους.
Όσα ακολουθούν φέρνουν αντιμέτωπους δύο φίλους που υπηρετούν εκατέρωθεν του ποταμού Έβρου: τον Τούρκο ταξίαρχο Γκουρχάν και τον Έλληνα αντισυνταγματάρχη Δανιά, οι οποίοι ακροβατούν μεταξύ της φιλίας και της συνείδησής τους αφενός και του καθήκοντος αφετέρου.

————————————
Πολύ μοναχική δουλειά η συγγραφή και είναι αλήθεια ότι εξαιρετικά σπάνια ο συγγραφέας εισπράττει τα συναισθήματα που απελευθερώνουν στους αναγνώστες τα κείμενά του. Συνήθως, αυτό που μένει είναι η χαρά του ”παιχνιδιού΄΄ της συγγραφής, τα ίδια τα συναισθήματα και ερεθίσματα που του δίνουν οι ίδιοι οι ήρωές του. Οι οποίοι -τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση έχω- αποκτούν δική τους οντότητα και με την προσωπικότητά τους άγουν τον συγγραφέα και όχι ο συγγραφέας αυτούς.
Εύχομαι να χαρείτε τους ”Ομήρους΄’ -όσοι τους διαβάσετε- όπως τους χάρηκα κι εγώ κατά τη συγγραφή τους.
Αφιερώνω τους ”Ομήρους” στον φίλο μου Σαΐτ Ερτούρκ, Τούρκο συνταγματάρχη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2016 από συναδέλφους του που επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του κράτους τους. Ελπίζω να γίνουν ένα λιθαράκι στη γέφυρα προσέγγισης των λαών μας.
Νικόλαος Κοτανίδης
«ΟΜΗΡΟΙ»
Eκδόσεις “Περίπλους”
ISBN: 978-960-438-238-5
Σελίδες: 478
Έτος έκδοσης: 2021
Συγγραφέας: Νικόλαος Κοτανίδης

Back to top button