ΑθλητικάΚαστοριάΦλώρινα

Γ’ Εθνική: Στη Φλώρινα αγωνίζεται η Καστοριά και θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμο!

Το ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του Αριστοτέλη Φλώρινας και του Α.Σ. Καστοριάς – άροσις δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Το ματς θα διεξαχθεί στη γειτονική Φλώρινα την Κυριακή 12/12 στις 17:00

Νίκος Καραμανλής
Από την μία πλευρά σε αυτή τη σπουδαία μονομαχία θα παραταχθεί μια ομάδα η οποία προσπαθεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό και από την άλλη μία που διανύει εξαιρετικό αγωνιστικό φεγγάρι με θετικό σερί εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Τα ρεκόρ τους στο πρωτάθλημα, 3-2 οι «κυανόλευκοι» με παιχνίδι λιγότερο, 4-2 οι «γουναράδες», πιστοποιούν τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης αλλά και την… κρισιμότητα αυτής, τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
▪️Ο πρώτος σκόρερ του Αριστοτέλη με 83 πόντους σε 5 παιχνίδια (16,6 μ.ό), 28χρονος ύψους 1.98 μ. Τριαντάφυλλος Πεταλωτής, με πλούσιο βιογραφικό και περάσματα από τον Ηρακλή, τη Χαλκίδα, τα Πεύκα, τον Φίλιππο Βέροιας, τη Δόξα Λευκάδας, τη Χαλκηδόνα, τον Φαίακα Κέρκυρας και τα Φάρσαλα.
▪️Ο 31χρονος ύψους 2.02 μ. σέντερ Γιώργος Τασιούδης με σπουδαίο πέρασμά και από τον Α.Σ. Καστοριάς, με τη φανέλα του οποίου πανηγύρισε την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία. ΑΟΚ Χανιά, Νίκη Βόλου και ΟΦΗ οι επόμενοι μπασκετικοί του σταθμοί.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Το ποδαρικό στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα του έμπειρου Πτολεμαϊδιώτη προπονητή Πέτρου Μουρουζίδη ήταν εντυπωσιακό, «διπλό» στο Κλειστό της Μίκρας κόντρα στον Ναύαρχο Βότση με σκορ 61-67. Ακολούθησε η αναβολή του παιχνιδιού απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας και κατόπιν δεύτερο εκτός έδρας ματς στο Ανατόλια, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και ήττα με 82-74. Στο πρώτο εντός Φλώρινας παιχνίδι επικράτησε σε ένα συναρπαστικό ματς του Φιλαθλητικού Αριδαίας (82-79), για να ακολουθήσει δεύτερη «κολλητή» νίκη και πάλι στο σπίτι του, στο εξ αναβολής απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας (67-57). Πρωταγωνιστής σε τούτα τα δύο νικηφόρα τεστ ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής που μοίραζε… «εικοσάρες». Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι και πριν την αγωνιστική απραξία των 14ων ημερών, είχε ηττηθεί στα Γιαννιτσά από τους Ικάρους με σκορ 76-66.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Κόντρα σε μια ομάδα που προσπαθεί να βρει σταθερότητα και αγωνιστικό ρυθμό, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις καλείται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ακολουθώντας συνταγή… Ανατόλια, σκληρή άμυνα. Όπως αυτή που παίζει στα 5 πιο πρόσφατα ματς, όπου και δέχεται μόλις 62,2 πόντους κατά μέσο όρο. Πολλώ δε μάλλον όταν απέναντί του θα έχει μία ομάδα όπως αυτή του Αριστοτέλη που έχει το απόλυτο 2Χ2 στη Φλώρινα και πετυχαίνει 70,8 πόντους μ.ό. συνολικά και 74,5 εντός.

Γιώργος Τασιούδης

Έναν παλιό γνώριμό του θα συναντήσει την Κυριακή το απόγευμα στη Φλώρινα ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις. Ο λόγος για τον γεννημένο στις 24 του Ιούλη το 1989, στο Διδυμότειχο, Γιώργο Τασιούδη, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία 2 χρόνια με τη φανέλα του τοπικού Αριστοτέλη.
Ο Γιώργος από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά με το στίβο και κατόπιν στα 16 του με το μπάσκετ. Πρώτη του ομάδα ο τοπικός Σπάρτακος στον οποίον έμεινε για 2 χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του, στα 18 του, και να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για την μεγάλη μπασκετική σχολή της ΧΑΝΘ. Εκεί, έμεινε για τέσσερις σεζόν, μαθαίνοντας τα μυστικά του μπάσκετ δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές και γυμναστές, ώσπου μεταγράφηκε στον Αίαντα Ευόσμου το 2011 και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Στο σύλλογο της Δυτικής Θεσσαλονίκης έμεινε για 3 χρόνια, με το τέλος της σεζόν 2013-14 να τον βρίσκει σε ηλικία 25 ετών στην πόλη μας, αγωνιστική περίοδο κατά την οποία ο Α.Σ. Καστοριάς αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ…
Με τους Καστοριανούς ο Γιώργος Τασιούδης συνέδεσε το όνομά του σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο με δυο σπουδαίες επιτυχίες, την άνοδο των «γουναράδων» στη Β’ Εθνική, την πρώτη του χρονιά (2014-15) και στην Α2, την τρίτη και τελευταία του στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας (2016-17). Χρονιές κατά τις οποίες διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σ’ αυτές, παίζοντας στη θέση του πάουερ φόργουορντ.
ΚΑΙ ΤΟ “ΑΝΤΙΟ”
”Ένα κεφάλαιο έκλεισε… Έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ‘μενα από την ομάδα της Καστοριάς. Ένα ταξίδι που είχε περισσότερες χαρές πάρα λύπες (σπάνιο για τις εποχές μας), έδωσα πραγματικά και την ψυχή μου για αυτήν την ομάδα γιατί το άξιζε! Έδωσα αλλά και πήρα πολλά και το μόνο που έχω να πω είναι ένα ευχαριστώ για όλα! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια Δίτσιου που ήταν δίπλα μου σε όλα, τον κόουτς Πιλαφίδη που με πιστέψε και με έφερε στην ομάδα, τον κόουτς Σούλιο και όλο το προπονητικό επιτελείο και μη για τη συνεργασία μας, όλους τους συμπαίκτες που συνύπηρξα σε αυτή την ομάδα και τέλος όλη την πόλη της Καστοριάς που με έκανε να την θεωρώ 2ο σπίτι μου!!! Εις το επανηδείν λένε σε φίλους και όχι αντίο…”
▪️2014-15 (Γ’ Εθνική – Άνοδος)
244 πόντοι (9,4 μ.ό.) | 6 τρ. | 26 συμμ.
▪️2015-16 (Β’ Εθνική)
145 πόντοι (5,6 μ.ό.) | 1 τρ. | 26 συμμ.
▪️2016-17 (Β’ Εθνική – Άνοδος)
82 πόντοι (3,7 μ.ό.) | 0 τρ. | 22 συμμ.
▪️2014-17: 471 π. (6,4 μ.ό) | 7 τρ. | 74 συμμ.
2016-17: Πρωταθλητής Β’ Εθνικής

Kastoras Basketball

Back to top button