Ελλάδα

Dj, trappers και γλέντι μέχρι το πρωί -Τα πάρτι χιλιάδων Ελλήνων στο Μπάνσκο (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε συνολικά 50 πούλμαν με προορισμό την κορωνοϊόπληκτη Βουλγαρία επιβιβάστηκαν χιλιάδες νέοι Έλληνες, στην πλειονότητά τους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι κατέκλυσαν το Μπάνσκο για ένα τριήμερο γεμάτο αλκοόλ, μουσική και φυσικά… πάρτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Ξημερώματα Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου. Το άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισε από εκατοντάδες άτομα που παρά τη βροχή περίμεναν υπομονετικά να επιβιβαστούν σε ένα από τα δεκάδες ναυλωμένα πούλμαν, αφού ακούσουν το όνομά τους από εργαζόμενους ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον συντονισμό της εκδρομής.

Λίγη ώρα αργότερα, αναχωρεί το πρώτο λεωφορείο με προορισμό το Μπάνσκο, ενώ νωρίτερα έγινε η πρώτη στάση στον Προμαχώνα Σερρών για covid έλεγχο στο ομώνυμο ελληνοβουλγαρικό τελωνείο.

Πάνω από 40 λεωφορεία παράλληλα έχουν σταθμεύσει περιμετρικά, ενώ «χρυσές» δουλειές κάνει και ένα από τα λίγα μαγαζιά εστίασης στο σημείο, το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει περισσότερα από 1.000 άτομα μέσα σε λίγη ώρα.

Μεσημέρι Παρασκευής και το χιονισμένο Μπάνσκο μετά από ενάμιση χρόνο αποκτά πάλι ζωή και η περιοχή πλημμυρίζει από ελληνικές φωνές και νεαρούς που σχηματίζουν ουρές έξω από μηχανήματα συναλλάγματος για την μετατροπή ευρώ σε λέβα, το νόμισμα της Βουλγαρίας.

Τα καταστήματα εστίασης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, στην οδό Νάιντεν Γκέροφ, βλέπουν και πάλι τα ταμεία τους να τζιράρουν από τη μεγάλη ζήτηση των Ελλήνων για φαγητό και καφέ.

Μετά από ένα ξεκούραστο τρίωρο, ξεκινά το μενού των εκδηλώσεων με πρώτο event το πάρτι στα ιαματικά λουτρά του ιστορικού χωριού Μπάνια.

Τα πούλμαν αποβιβάζουν εκατοντάδες party animals που με πετσέτα και μαγιό στην τσάντα ετοιμάζονται να ζήσουν μια -ομολογουμένως- εντυπωσιακή εμπειρία σε πισίνα με θερμαινόμενα νερά και θέα το χιονισμένο τοπίο. Παρά το χιονόνερο και τους 2 βαθμούς Κελσίου οι DJ’S μετέφεραν τον παλμό στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι με τη συνοδεία μπλε, πράσινων και πορτοκαλί φαναριών χόρευαν στους ρυθμούς της trap μουσικής.

Μετά τη λήξη του event οι οδηγοί των λεωφορείων μεταφέρουν τον κόσμο πίσω στο Μπάνσκο και από το… ορεκτικό στα ιαματικά λουτρά, δημιουργείται κλίμα ανυπομονησίας για το «κυρίως πιάτο»: το κλάμπινγκ σε ένα από τα λίγα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης του Μπάνσκο.

Μεσάνυχτα της ίδιας βραδιάς σχηματίζονται ουρές από δεκάδες καλοντυμένους νέους έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής. Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό πάνε… περίπατο, εν αντιθέσει με τους σωματικούς ελέγχους που έκαναν οι σεκιούριτι της επιχείρησης.

Λίγη ώρα αργότερα, το κλαμπ έχει γεμίσει ασφυκτικά από εκατοντάδες άτομα, ενώ πάνω στη σκηνή Θεσσαλονικείς DJ’S έχουν μετατρέψει το βράδυ σε ένα εντυπωσιακό event, με τους Βούλγαρους επιχειρηματίες να απολαμβάνουν τον τρόπο διασκέδασης των Ελλήνων.

Το ξέφρενο πάρτι κρατά έως τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως η σκέψη όλων μεταφέρεται στις εκδηλώσεις του Σαββάτου, αφού οι διοργανωτές έχουν προαναγγείλει την άφιξη του γνωστού trapper, Hawk, στο ίδιο μαγαζί.

Το επόμενο πρωινό συνδυάστηκε με εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αμέσως μετά το ενδιαφέρον περιστράφηκε στη βραδινή εκδήλωση, καθώς σε αντίθεση με την Παρασκευή, οι ουρές για την είσοδο στο κλαμπ σχηματίστηκαν από τις 23.00 και μάλιστα, έφτασαν ακόμη και στην άλλη άκρη του δρόμου.

Μετά από δίωρη αναμονή και εν μέσω βροχής ανακοινώνεται από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ότι λόγω πληρότητας όσοι έμειναν έξω πρέπει να μεταφερθούν σε ένα άλλο κλαμπ, το οποίο βρίσκεται 100 μέτρα μακριά. Έτσι, το δεύτερο από τα συνολικά τρία μαγαζιά μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζει ασφυκτικά -από γνώριμα πλέον πρόσωπα- και το δεύτερο ελληνικό γλέντι στην Βουλγαρία έχει ξεκινήσει για τα καλά και κρατά μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Τα event του Σαββάτου σήμαναν και τη λήξη του τριημέρου, καθώς η Κυριακή ήταν και η μέρα επιστροφής των χιλιάδων ατόμων από το Μπάνσκο πίσω στις βάσεις τους. Με συνοπτικές διαδικασίες τα πούλμαν κατέφθασαν στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου στο τελωνείο οι Έλληνες αστυνομικοί προχώρησαν μονάχα σε έλεγχο αστυνομικής ταυτότητας και όχι υγειονομικών εγγράφων, για «εξοικονόμηση χρόνου», και «λόγω αυξημένης κίνησης», όπως είπαν.

Μένει να φανεί, λοιπόν, αν τα χιλιάδες άτομα που πήγαν για πάρτι στην κορωνοϊόπληκτη Βουλγαρία, τη χώρα με το πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στα Βαλκάνια, δεν αποδειχθούν πιθανά εισαγόμενα κρούσματα, όπως, άλλωστε, είχε επισημάνει και στο ThessToday.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής.

thesstoday.gr

Back to top button