ΑγροτικάΚαστοριά

Νέες διακρίσεις για το Κτήμα Στεργίου σε διεθνή διαγωνισμό

Στον 21ο Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, δοκίμασαν 696 κρασιά

Η 21η διοργάνωση του καθιερωμένου στο χώρο του κρασιού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια σημαντική δράση για το κρασί στην Ελλάδα, που έχει ως στόχο να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στον φετινό 21ο Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 696 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών. Τα 661 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 35 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ συμμετείχε στον διαγωνισμό και επέστρεψε, με τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η τελετή απονομής των μεταλλίων στις οινοποιίες και αποσταγματοποιίες που έχουν βραβευθεί.

Οι οίνοι Κόκκινη Πέτρα 2019, Άσπρη Πέτρα 2020,Κτήμα Στεργίου 2017 και Metamorphoses 2018 του κτήματος Στεργίου βραβεύτηκαν και κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια!

Κάθε μετάλλιο αποτελεί επιβράβευση της καθημερινής προσπάθειας της οικογένειας και των συνεργατών της που βρίσκονται πίσω από το αμπέλι και το οινοποιείο, καθώς και απόδειξη των δυνατοτήτων του τόπου μας, της Καστοριάς.

mpetskas.com

Back to top button