Ελλάδα

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών ο δημοσιογράφος, εκδότης και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Πολίτες» Γιώργος Τράγκας ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εδώ και λίγες μέρες είχε γινει γνωστό ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε γνωστοποιήσει με ανάρτηση του στις 30/11 στα social media ότι διαγνώσθηκε με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με την COVID-19» ανέφερε, τότε. Είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί και καθώς υπέφερε από σακχαρώδη διαβήτη η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια στις  4/12 σε κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» και λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διακομίσθηκε σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου. Έδωσε για μέρες σκληρή μάχη με την ασθένεια υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική (τοποθέτηση stent) ενώ τις τελευταίες ημέρες η νεφρική του λειτουργία υποστηριζόταν από τεχνητό νεφρό.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης  covid19 στις  04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου» αναφέρει το ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ υπήρξε παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών.

Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία», ενώ τον Φεβρουάριο ίδρυσε και το κίνημα «Ελεύθεροι Πολίτες».

Ρεπορταζ: Σοφία Πατραμάνη / ertnews.gr

 

Back to top button