ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κορησός: Πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ & άναμμα του δέντρου

Το Γυμνάσιο Κορησού έχοντας παράδοση σε οικολογικά θέματα, καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά και δράσεις που προβάλλουν τον τόπο μας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με θέμα: Ανακύκλωση, Τέχνες και Τοπικά Προϊόντα. Το μπαζάρ θα γίνει στην πλατεία της Κορησού το Σάββατο 18 Δεκέμβρη από τις 6 το απόγευμα και μετά μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ο οποίος θα παρουσιάσει τις δικές του δημιουργίες! Η δράση θα πλαισιωθεί από το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Πιο συγκεκριμένα για τη δράση μας:
Τον τελευταίο μήνα οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συγκέντρωσαν γυάλινα βαζάκια σε διάφορα μεγέθη που είχαν στο σπίτι τους, καθώς και καμένες λάμπες. Στη συνέχεια σε γκρουπάκια στα σπίτια ή κατά μόνας άρχισαν να διακοσμούν τα βάζα (ζωγραφική, ντεκουπάζ, τεχνική με φύλλα δέντρου κτλ.). Όλα τα βαζάκια τα γέμισαν με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου από τη δική τους παραγωγή (καρύδια, κάστανα, φουντούκια, καλαμπόκι, ρίγανη, τσάι άγριου τριαντάφυλλου, φλαμούρι, μέλι κ.α.), καθώς και με τσάι τσουκνίδας που είχαν συλλέξει από την αυλή του σχολείου και την είχαν αποξηράνει τον προηγούμενο καιρό. Τις δε καμένες λάμπες τις διακόσμησαν αντίστοιχα, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μια ακόμη ομάδα παιδιών έφτιαξε κεράκια χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο.
Το ταξίδι της δημιουργίας φτάνει στο τέλος και φυσικά όλη η διαδικασία είναι αυτή που γέμισε το σχολείο, αλλά και τα σπίτια των μαθητών, που έγιναν μικρά καλλιτεχνικά εργαστήρια, χαρά και χρώματα και ιδέες! Μια όαση μέσα στο δυστοπικό περιβάλλον που ζούμε…
Σας περιμένουμε, λοιπόν, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας κι ελπίζουμε κάποιες από τις δημιουργίες μας να αποκτήσουν τη γωνιά τους στη χριστουγεννιάτικη θαλπωρή του σπιτιού σας!
Παράλληλα, να σας ενημερώσουμε ότι το Γυμνάσιό μας αλληλέγγυο στις δράσεις της Εθελοντικής Εργασίας Καστοριάς μαζεύει τρόφιμα για κάποιες οικογένειες που το έχουν ανάγκη θέλοντας να δώσει σ΄ αυτές μια νότα χαράς.
Κάθε προσφορά σας θα είναι ευπρόσδεκτη! Πληροφορίες για τη δράση στο τηλέφωνο του Γυμνασίου: 2467051295 ΦΩΤΟ: Σωτήρης Μποντζίδης

Back to top button