Ελλάδα

Μια δεκάλεπτη ταινία από το Κιλκίς κατέκτησε όλο τον κόσμο

Πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού, ανάμεσα σε 32 ταινίες από όλο τον κόσμο, αναδείχθηκε η 10λεπτη ταινία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς «Η πόλις των Μορρυλίων», στον διεθνή διαγωνισμό «Museums in Short».
Την ελπίδα να αποτελέσει η βράβευση της ταινίας -που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής Macine Motion Pictures- «έναυσμα για την ουσιαστική χρηματοδότηση της σωστικής ανασκαφικής διερεύνησης της σημαντικής για το Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία αρχαίας πόλης της Μορρύλου με το επιφανές Ασκληπιείο», εξέφρασε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη.
Στην ταινία, η οποία συνδυάζει κινηματογραφικά πλάνα με εικαστικές ζωγραφικές απεικονίσεις, σκιαγραφούνται πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής αυτής της πόλης της Μορρύλου, κυρίως για τον 3ο και τον 2ο αιώνα π.Χ. – για επώνυμους πολίτες/χορηγούς, πολιτειακές αρχές, πολεμικά επεισόδια, ελλείψεις τροφών, συντήρηση τειχών και προσφορές στο υπερτοπικής φήμης Ασκληπιείο- θεραπευτήριο της πόλης. Το σενάριο και τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει η Κατερίνα Μπόλματη και τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση ο Γιώτης Βράντζας. Το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο διεθνή διαγωνισμό «Museums in Short» απέσπασε η ταινία «Dzennet» από το Emigration Museum στην πόλη Gdynia της Πολωνίας.

ΑΠΕ

 

Back to top button