ΑγροτικάΚαστοριά

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: Για ποιους παρατείνεται – Στα 420 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποκλειστικά για την επεξεργασία των αιτήσεων στήριξης, για το υπομέτρο 6.1 (Νέοι Αγρότες) του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Ειδικότερα, για όσους είχαν ήδη δημιουργήσει στο ΠΣΚΕ κωδικό υποβολής αίτησης στήριξης (πενταψήφιος κωδικός Γ3ΝΓ) μέχρι χθες, δίνεται προθεσμία μέχρι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, με σκοπό την άρτια επεξεργασία τους από τους μελετητές και την οριστική ηλεκτρονική υποβολή τους στη σύστημα.

Το πρόγραμμα Νέων Αγροτών έχει προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ, περίπου 120 εκατ. ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο πρόγραμμα.
Το πλήθος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι όλο και περισσότεροι νέοι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα από επιλογή και όχι από ανάγκη επιβίωσης τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των υπαλλήλων του ΥπΑΑΤ οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάσθηκαν για την επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πολιτικής του ΥπΑΑΤ για προσέλκυση περισσότερων νέων στον πρωτογενή τομέα, υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί η προκήρυξη νέων προσκλήσεων για πρόγραμματα Νέων Αγροτών και το 2023 και το 2025.

ertnews.gr

Back to top button