ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ζ. Τζηκαλάγιας: Διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι Κασσάνδρες – Οι φασολοπαραγωγοί πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι

Στις 14 Οκτωβρίου 2021 ήρθε στην Καστοριά κατόπιν προσκλήσεώς μου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μετά επιτόπια επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς. Εκεί ο Πρόεδρος ενώπιον όλων έδωσε σαφείς οδηγίες και εντολές για τον τρόπο καταγραφής και αποζημιώσεων των φασολοπαραγωγών για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους,καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε μία έντονη φημολογία και παραπληροφόρηση.Τα άσφαιρα πυρά και η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης ,καθώς και η περιοδικότητα της ανάγκης επαναστατικής γυμναστικής κάποιων συνδικαλιστών παλαιάς κοπής,συνέβαλλαν στην δημιουργία αδικαιολόγητης ανησυχίας στους αγρότες που μοχθούν και ιδρώνουν αφοσιωμένοι στο χωράφι τους.
Οι Κασσάνδρες όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το Δ.Σ του ΕΛΓΑ στην σημερινή του συνεδρίαση έκανε δεκτή την εισήγηση του κ. Προέδρου του για εφαρμογή του άρθρου 18 του κανονισμού για 《ειδικές περιπτώσεις εκτιμήσεων》 για ΣΥΝΟΛΙΚΗ εκτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν από τους καύσωνες, τις βροχοπτώσεις και τους παγετούς στις καλλιέργειες των φασολιών στις Π.Ε Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών. Επίσης εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ για την έκδοση των σχετικών Αποφάσεων που θα καθορίζουν όλες τις λεπτομέρειες.
Νομίζω πως οι φασολοπαραγωγοί πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι. Πρώτον γιατί θα αποζημιωθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και δεύτερον γιατί ο ΕΛΓΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει στις πληρωμές τον επόμενο μήνα με την μικρή δηλαδή καθυστέρηση 20 ημερών από τον αρχικό σχεδιασμό.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Αν.Λυκουρέντζο για την τεράστια προσωπική του συμβολή,καθώς και όσους υπηρεσιακούς παράγοντες βοήθησαν ξεπερνώντας εαυτούς.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Back to top button