Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και τους μαζικούς θανάτους στις ΜΕΘ

Η μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις, θα ενταχθεί στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μελέτη των δύο καθηγητών θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το “φως” της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Σχολιάζοντας τη μελέτη ο κ. Λύτρας τόνισε πρόσφατα: «Τα δεδομένα δείχνουν πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο: με πάνω από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη «υγειονομική ανισότητα» μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας».

Ντίνα Τσουκαλά / ertnews.gr

Back to top button