Ελλάδα

Revenge Porn: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών στην ΕΡΤ (βίντεο)

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια διαταραγμένων, ακόμα και βιαστών, που διαπομπεύουν τα θύματά τους και μέσω του ψηφιακού κόσμου. Γυναίκες που κακοποιήθηκαν βάναυσα και γνώρισαν τον επιπλέον διασυρμό μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες μίλησαν στην ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Θύμα της τεχνικής της διαπόμπευσης και του στιγματισμού μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, η Αρετή δεν φοβήθηκε και κινήθηκε δικαστικά κατά του άνδρα τον οποίο καταγγέλλει ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά στα 14 της χρόνια και στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Στο σκοτεινό ίντερνετ μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές φωτογραφίες μου, χωρίς πρόσωπο, τις οποίες έχει ποστάρει ο βιαστής μου. Η αφετηρία του εφιάλτη ξεκίνησε περίπου όταν ήμουν 12 ετών, μεταξύ 12 και 13, όταν με γνώρισε η θεία μου στον εραστή της, μέχρι που φτάσαμε στα 14 μου να με κακοποιήσει πρώτη φορά σεξουαλικά παρουσία της θείας” αποκαλύπτει στην ΕΡΤ το θύμα για τον βιασμό και την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της το 2014 από δικηγόρο, ο οποίος τότε ήταν 56 ετών.

Μετά από αυτό άρχισε να μου ζητά ακόμα περισσότερες φωτογραφίες με πολύ ακραίο περιεχόμενο. Μου ζητούσε και να συνευρεθούμε ερωτικά και με άλλες γυναίκες. Κάπου εκεί εγώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρόκειται για αγάπη και προσπάθησα να βάλω τέλος στη ζωή μου γιατί δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση” προσθέτει.

Επτά χρόνια μετά την παραπομπή σε δίκη για κακούργημα, δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Ο δικηγόρος, που κατηγορείται και για διακίνηση γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι εκείνη τον αποπλάνησε. Παράλληλα κατηγορείται για πράξεις ασέλγειας σε βάρος δύο κοριτσιών 12 και 14 ετών.Εφιάλτης για 48χρονη από τη Θεσσαλονίκη

Κάθε μέρα ένας εφιάλτης για μια 48χρονη από τη Θεσσαλονίκη μετά τη δημοσιοποίηση, από τον πρώην σύντροφό της, βίντεο με προσωπικές τους στιγμές, σε ιστοσελίδα ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων. Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση και τονίζει ότι ο 46χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος από τα βίντεο.

Είδαν ένα βίντεο με μια κοπέλα που μου μοιάζει και τελικά ήμουν εγώ. Έπαθα ένα σοκ, ταλαιπωρούμαι εδώ και 4,5 χρόνια. Απευθύνθηκα στο ηλεκτρονικό έγκλημα” τονίζει η ίδια.

Από πλευράς του ο κατηγορούμενος τόνισε ότι ανέβασε το βίντεο σε ιστοσελίδα ανταλλαγής συντρόφων με κωδικούς και από εκεί ξέφυγε. “Προσπάθησα να τη βοηθήσω, να πάμε μαζί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος” είπε.

Πολύ άγχος, πολύ αγωνία, πολύ ντροπή. Μιλάμε για εκμετάλλευση. Εγώ μαραζώνω, έχω πάθει κατάθλιψη και πολλά άλλα από αυτό το σοκ. Εφ’ όρου ζωής εγώ θα διασύρομαι, δεν μπορείς να το συμμαζέψεις αυτό. ΤΓα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλουν στήριξη” λέει η 48χρονη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον 46χρονο δημοτικό υπάλληλο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

ertnews.gr

 

Back to top button