Ελλάδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» Βίντεο ντοκουμέντο – Εισβολή αρνητή σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη

Ένας αυτοαποκαλούμενος «θεματοφύλακας του Συντάγματος» εισέβαλε σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη, κι άρχισε μαινόμενος να απειλεί τους υπαλλήλους ότι θα τους καταγγείλει για… εσχάτη προδοσία. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Και δεν ήταν το μόνο… «αυτής» της κατηγορίας. Στην Πάτρα, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου είπε ότι δέχθηκε επίθεση από αντιεμβολιαστές που την αποκαλούσαν «δολοφόνο».

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο κέντρο εξυπηρέτησης  πολιτών Ευόσμου ένας αρνητής απειλεί τους υπαλλήλους ότι θα τους καταγγείλει για εσχάτη προδοσία αν δεν του δείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Μάταια ο προϊστάμενος του ΚΕΠ προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα δείχνοντάς του το δικό του πιστοποιητικό.

Ο αρνητής, ανεμβολίαστος, είχε επιχειρήσει αρχικά να μπει στο ΚΕΠ χωρίς rapid test  και στη συνέχεια επέστρεψε μαινόμενος απαιτώντας να δει τα πιστοποιητικά όλων των υπαλλήλων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και να ελεγχθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα επίθεση από αντιεμβολιαστές καταγγέλλει ότι δέχτηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  Άννα Μαστοράκου. Όπως αναφέρει η ίδια 15 άτομα την απείλησαν και την αποκάλεσαν δολοφόνο  κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τον εμβολιασμό.

Την Δευτέρα η κ. Μαστοράκου θα ενημερώσει τις Εισαγγελικές αρχές, ζητώντας να πράξουν τα δέοντα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

ertnews.gr

Back to top button