ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς άνοιξε τον διάλογο για την έμφυλη βία

Δράσεις Δεκεμβρίου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου ΚαστοριάςΙανουάριος-Δεκέμβριος 2021

1η, 2η , 3η … 15η, 16η, 17η, 18η

Οι γυναίκες που δεν επιτελούν τους ρόλους που τους δόθηκαν κοινωνικά πριν καν από την γέννησή τους, οι γυναίκες που επιλέγουν να ορίζουν οι ίδιες τα σώματα και τις ζωές τους, οι γυναίκες που διεκδικούν ανθρώπινα δικαιώματά τιμωρούνται στην χώρα μας. Πρώην ή και νυν σύντροφοι, σύζυγοι, γιοί, γνωστοί ή άγνωστοι τις δολοφονούν, τις ξυλοκοπούν, τις πυροβολούν, τις στραγγαλίζουν, τις σφάζουν, τις πετούν από τα βράχια, τις κακοποιούν σεξουαλικά, τις βιάζουν, τις ξεφτιλίζουν και τις δολοφονούν επειδή είναι γυναίκες.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς έχει ανοίξει τον διάλογο για την έμφυλη βία μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την βία κατά των γυναικών.

  • Στις 10/12/2021 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς και παρουσιάσαμε το δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ, τις πολλαπλές μορφές της έμφυλης βίας και το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία. Παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ «Το Παγόβουνο», μια παραγωγή του 2018, Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδάκης. Σενάριο: Μαρία Σαράντη, Πηνελόπη Σεδίκου, Μάνος Παπαδάκης. Χώρα: Ελλάδα. Στο τέλος, ανοίξαμε, με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, τον διάλογο για την έμφυλη βία, τους κοινωνικούς ρόλους των φύλων και τους λόγους για τους οποίους μία γυναίκα δυσκολεύεται να φύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζει. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του ΣΔΕ κα Μαρία Μουστάκα για την πρόσκληση του Συμβουλευτικού Κέντρου στο σχολείο.
  • Δράση ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς. Διανεμήθηκαν και τοποθετήθηκαν αφίσες του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Οι αφίσες περιλαμβάνουν μηνύματα που αφορούν στη βία των γυναικών, την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο των εορτών και πληροφορίες για το Συμβουλευτικό Κέντρο. Ευχαριστούμε θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία.
  • Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα συμμετέχουν στις 22 & 23/12/2021 σε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση». Tο βιωματικό εργαστήρι δημιουργήθηκε και επιμελήθηκε από την Λευκοθέα Ριζοπούλου, κοινωνική λειτουργό, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ASH Berlin, στο πρόγραμμα: «Κοινωνική εργασία ως επάγγελμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο τον διάλογο γύρω από τα ζητήματα της έμφυλης βίας και σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, την ορατότητα του φαινομένου και την κοινωνική ενσυναίσθηση, στα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, καθημερινά. Το εργαστήρι απευθύνεται σε θηλυκότητες, η δήλωση συμμετοχής είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στις 22, 23, 27 & 28/12/2021, ώρα 9.30-13.30 μμ. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς, τον Δρ. Κιοσσέ Βασίλη, την Γαϊτανίδου Ολυμπία, την Λιόλιου Ιωάννα, την Μιχαήλ Ιωάννα, και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122, [email protected]

  • Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Back to top button