ΑθλητικάΚαστοριά

«Τρένο» δίχως …φρένο!

Νίκη για καλές γιορτές κόντρα στους Αετούς Βέροιας, πανηγύρισε εχθές το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης» ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις, τους οποίους υπέταξε με το εντυπωσιακό 83-63.

Του Νίκου Καραμανλή

Τούτη ήταν η 5η συνεχόμενη επιτυχία των «γουναράδων», 4η σε τέσσερα ματς εντός Καστοριάς (4-0) και 6η συνολικά (6-2), που τους κρατά στο κατόπι των πρωτοπόρων Ναυάρχου Βότση και Ακαδημίας ΔΕΚΑ.
ΤΑ …ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Για ένα μόνο ημίχρονο το παιχνίδι θύμιζε ντέρμπι, από το 3ο δεκάλεπτο όμως και μετά ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις με «όπλο» τη «σκυλίσια» άμυνα παρέσυρε στο διάβα του τους «ασπρόμαυρους» της Βέροιας μη κοιτώντας ξανά πίσω.
Ακόμα και να μην πήγαινε καλά το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, με 14 εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων θα ήταν δύσκολο να ξεφύγει η νίκη από το Καστοριανό συγκρότημα. Το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη συνεχίζει το κρεσέντο των τριών πόντων εντός Καστοριάς, μετά τα 12 κόντρα στο Φιλαθλητικό Αριδαίας και τα 16 (!) απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας.
Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο:
Α’ 21-19 | Β’ 16-16 | Γ’ 23-11 | Δ’ 23-17
Α’ Ημίχρονο: 37-35 | Β’ Ημίχρονο: 46-28
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο Μιχάλης Βλάχος «ντύθηκε» Άγιος Βασίλης και με 23 πόντους στο σακί του και 5 τρίποντα, μοίρασε δώρα στο «Δημήτρης Διαμαντίδης» σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα. Τούτη ήταν η καλύτερή εφετινή εμφάνιση του 25χρονου Καστοριανού σούτινγκ γκαρντ ο οποίος έφτασε στους 83 πόντους συνολικά με 15 τρίποντα.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ
Ο Βλάχος λοιπόν με 23 πόντους και 5 τρίποντα ήταν και ο πρώτος σκόρερ των «γουναράδων» με τον Ερμίρ Χότζα να επιστρέφει δριμύτερος στους διψήφιους αριθμούς πόντων (18) και τον Ηλία Παπαδημητρίου να ακολουθεί με δεκατέσσερις (14) και 3 τρίποντα.
ΤΟ “ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ” ΤΟΥ ΜΑΤΣ
«ΤΡΕΝΟ» ΔΙΧΩΣ… ΦΡΕΝΟ
“Με επιβλητική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, κυρίως δε στο 2ο ημίχρονο, ο Α.Σ. Καστοριάς έκανε «φύλλο και φτερό» τους Αετούς Βέροιας”
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η επόμενη μέρα για τους Καστοριανούς περιλαμβάνει ξεκούραση, ανασύνταξη δυνάμεων, διασκέδαση, εορταστικές μέρες γαρ, αλλά και… προετοιμασία για μια σπουδαία 4άδα παιχνιδιών που έπεται στο πρόγραμμα. Και τι περιλαμβάνει αυτή; Ακαδημία ΔΕΚΑ και Ναύαρχο Βότση… Οπότε, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πως ο Γενάρης μέχρι της αρχές του Φλεβάρη θα είναι ένας μήνας «φωτιά» που θα ορίσει την εξέλιξη και την πορεία της ομάδας. Αρκεί, βέβαια, και προ αυτών των παιχνιδιών, να πράξουν οι «γουναράδες» το καθήκον τους απέναντι στους Ίκαρους στο πρώτο ματς για το νέο έτος και τελευταίο για τον 1ο γύρο στα Γιαννιτσά και τους Γαλάζιους στη Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσα των δύο πρωτοπόρων.
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ
Α.Σ. Καστοριάς – Αετοί Βέροιας 83-63
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 37-35, 60-46, 83-63
Α.Σ. Καστοριάς (Καραταγλίδης): Χότζα 18 (1), Μπέγος 6 (2), Παπαγεωργίου, Παπαμαργαρίτης 8 (2), Βλάχος 23 (5), Τερσενίδης 6 (1), Κέδρος 2, Καλαϊτζίδης 4, Ξάνθης 2, Κορομπίλιας, Παντελίδης, Παπαδημητρίου 14 (3).
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ
Είχα γράψει πως αν η απαιτητική 4άδα παιχνιδιών απέναντι στο Ανατόλια, το Φιλαθλητικό Αριδαίας, τον Αριστοτέλη Φλώρινας και τους Αετούς Βέροιας ήταν επιτυχής, που τούτο μεταφράζονταν σε τέσσερις νίκες, ο στόχος του Α.Σ. Καστοριάς – άροσις θα έπρεπε να είναι η άνοδος. Αυτό έγινε, η μία συμπληγάδα πέρασε, έπεται άλλη μία, ακόμη πιο σημαντική, που περιλαμβάνει 2 εκτός έδρας ματς «παγίδες» σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη (Γαλάζιοι) και 2 εντός, κόντρα στους προπορευόμενους Ακαδημία ΔΕΚΑ και Ναύαρχο Βότση. Αν και αυτή θα είναι επιτυχής, από τις αρχές του Φλεβάρη θα αχνοφαίνεται στον ορίζοντα η Β’ Εθνική!

Kastoras Basketball

 

 

 

Back to top button