ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα Ραγκουτσάρια “υπό τη σκιά” του κορονοϊού

Η Καστοριά αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τη διάρκεια των γιορτών και ιδιαίτερα τα Θεοφάνεια, που οι κάτοικοι μεταμφιεσμένοι σε “Ραγκουτσάρια” κυκλοφορούν σε μπουλούκια στους δρόμους, παρέα με παραδοσιακές ορχήστρες. Την περσυνή χρονιά το έθιμο έκανε παύση λόγω πανδημίας, κάτι πρωτόγνωρο για τους καστοριανούς, που έστρεψαν το βλέμμα στον Ιανουάριο του 2022.

Της Σοφίας Ζουζέλη

Φέτος, παραμένοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες και με την Καστοριά σε “βαθύ κόκκινο” στον υγειονομικό χάρτη, οι καρναβαλιστές ψάχνουν τρόπο να γιορτάσουν τα Ραγκουτσάρια με ασφάλεια και, για το λόγο αυτό, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, για να συζητήσουν για το πως θα κινηθούν με τα μπουλούκια-παρέες τους, στους δρόμους της πόλης.

Οι καρναβαλιστές της Καστοριάς τις επόμενες ημέρες θα έχουν συνάντηση και με την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, ώστε για να ενημερωθούν για όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι παρέες των Ραγκουτσαριών πρότειναν όσοι θα συμμετέχουν στα μπουλούκια, εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, να έχουν υποβληθεί σε rapid test, να φορούν μάσκες και να τηρούν όσο γίνεται τις αποστάσεις.

Τον Ιανουάριο του 2021 με την αναβολή των Ραγκουτσαριών, ο Δήμος Καστοριάς είχε δημιουργήσει ένα ενδεικτικό για τη συγκυρία spot, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας, με σύνθημα “του χρόνου αλλάζουμε μάσκα και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί”…

ertnews.gr

Συνάντηση των ραγκουτσάρηδων στο Δημαρχείο

Back to top button