Ελλάδα

Ντόρα Μπακογιάννη: “Αυτή η χρονιά μού έφερε κατραπακιά – Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού”

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τον καρκίνο και τις θεραπείες που κάνει σε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, στη εκπομπή του MEGA “Μεγάλη Εικόνα” με τη Νίκη Λυμπεράκη. Τι είπε για τα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και ποια η άποψή τους για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

“Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και μίλησε για τον καρκίνο, μια λέξη που, όπως είπε, δεν πρέπει να είναι ταμπού.

“Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά, κάνω τις θεραπείες μου, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου” τόνισε και πρόσθεσε “είμαι ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου οι οποίοι είναι το καλύτερο δώρο, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και νομίζω η καλή ευχή πάντα πιάνει¨.

“Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι παιδιά πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ” πρόσθεσε.

“Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για τέτοια πράγματα” συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννη: Η μεγάλη αλλαγή ήρθε με τη δολοφονία του Παύλου

“Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα” είπε η κα Μπακογιάννη για να συνεχίσει: “Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα”

“Ειμαι μια γενιά πολιτικών που οι γυναίκες ήταν πολύ λίγες, ο κόσμος έλεγε “κάτσε σπίτι σου”. Τα πρώτα χρόνια ο κόσμος ασχολείτο με το τι φορούσα, δεν ήταν έυκολο”.

Μπακογιάννη: Υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Γ. Καπουτζίδη για τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε επιπλέον πως το σημαντικό πέρα από κάθε άλλο παράγοντα στην ανατροφή παιδιών είναι να παίρνουν αγάπη.

Τόνισε πως θα ψήφιζε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως “είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια; Εγώ θα το δεχόμουν. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Θα το ψήφιζα. Αλλά νομίζω πως είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία στην κοινωνία γενικότερα. Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα”.

news247.gr

https://www.youtube.com/watch?v=0Hs4eVOHVWk

Back to top button