ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Δήμος Καστοριάς παρέδωσε 4 φορητούς απινιδωτές στην ΕΠΣ Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23-12-2021 η τελετή παράδοσης παραλαβής, από τον Δήμο Καστοριάς, 4 αυτόματων, φορητών απινιδωτών στην ΕΠΣ Καστοριάς.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως, εκ μέρους όλων των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Καστοριάς όσους συνέβαλαν για την έμπρακτη στήριξή του αιτήματος μας και την ευγενή χορηγία από την πλευρά της εταιρίας “Παπαποστόλου Healthcare Technologies”. Ευχαριστώ επίσης τον δήμαρχο Καστοριάς Κο Γιάννη Κορεντσίδη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας, το μέλος του Δημοτικού συμβουλίου Κο Πέτρο Δοκόπουλο για την καθοδήγησή του και την βοήθεια του από την αρχή της προσπάθειας μας καθώς και για την παρουσίαση στους προπονητές και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασης.

Οι απινιδωτές έχουν στόχο να σώσουν ζωές, παρέχοντας άμεσα πρώτες βοήθειες σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά.

Οραμα, όλων μας στην ένωση είναι η κοινωνική ευαισθησία,η εξέλιξη και η συνεργασία πολλών ανθρώπων.

Η προμήθεια αυτή αποτελεί μία ουσιαστική πρωτοβουλία της Ένωσης η οποία προσπαθεί να συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, έστω και μία ανθρώπινη ζωή. Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ποδοσφαιριστών μας για ισονομία, δικαιοσύνη , fair play και ευ αγωνίζεσθαι συνεχίζεται. Έστω και αν χρειάστηκε ο… Έρικσεν για να τους… θυμηθούμε!!

Τι είναι ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής;Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινίδωση (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς. Τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χειρίζεται οποιοσδήποτε είναι παρών στο επεισόδιο Καρδιακής Ανακοπής, αρκεί να έχει εκπαιδευτεί στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και να εφαρμόζει τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των προπονητών, των διαιτητών και ενός υπεύθυνου κάθε ομάδας, για τον χειρισμό των απινιδωτών, θα πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο από το ΕΚΑΒ και τον Ερυθρό Σταύρο που θα προγραμματιστεί από την υγειονομική επιτροπή της ΕΠΣ Καστοριάς, Οι συμμετέχοντες πρόκειται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση των εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών.

Αυτό που θα πρέπει και είναι φροντίδα όλων μας είναι να υπάρχουν άτομα από όλα τα σωματεία με υποχρεωτική την συμμετοχή των προπονητών, των διαιτητών και ενός εκπροσώπου της κάθε ομάδας, με στόχο να αποκτήσουν εξειδίκευση και γνώση παροχής πρώτων βοηθειών στα γήπεδα. Χρειάζεται συνεργασία και πολλοί άνθρωποι με το ίδιο όραμα για την επιτυχία, γι’ αυτό και εμείς ενωμένοι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο ελπίζοντας στην υλοποίηση του αιτήματός μας και από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας.

Δημήτρης Τριανταφύλλου

 

Back to top button