ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Μαργαρίτα Λέτζου: Από την Καστοριά στο Λονδίνο και από τις τράπεζες στη μόδα!

Η Μαργαρίτα Λέτζου, δημιουργός και σχεδιάστρια τoυ brand Angry Sally, μας λέει την ιστορία που την οδήγησε από τις τράπεζες στη μόδα

Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να θυμώνει η Μαργαρίτα Λέτζου, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του ελληνικού brand Angry Sally. Την περίοδο που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μόδα, εποχή κρίσης, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, είχε θυμό. «Με αυτόν το θυμό που σε καίει» θα μου πει. «Γιατί κρίση, γιατί έτσι, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να κάτσει σε μια ουρά και να περιμένει τη σειρά του». Ως φαν των Oasis, επέλεξε το όνομα Sally για το brand της. «Oasis, so Sally can wait she knows it’s too late, λαλαλαλα, but don’t look back in anger, I heard you say».
Εγένετο μόδα που την αγαπά πολύ. Χωρίς να σκέφτεται τάσεις και τι είναι στη μόδα. «Τι σημαίνει αυτό; Να είμαστε όλοι πάνω κάτω ίδιοι; Το μοναδικό απλούστατο κριτήριο είναι: μ’ αρέσει, δε μ’ αρέσει!. Ο τρόπος που ντυνόμαστε και φέρουμε τον εαυτό μας είναι μια μορφή βουβής και ειλικρινούς έκφρασης, με άμεση ανταπόκριση. Υπονοεί ποιοι είμαστε και αμέσως μας κατατάσσει στα μάτια των παρατηρητών μας σε κάποιες στερεοτυπικές ομάδες με τις οποίες αυτοί είτε συγγενεύουν είτε ταυτίζονται είτε τις απορρίπτουν.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε και μεταπτυχιακό. «Έφυγα στο Λονδίνο για ένα πολύ σέξι μεταπτυχιακό πάνω στα χρηματοοικονομικά παράγωγα» θα μου πει. Εκεί δούλεψα για δυο χρόνια σε investment bank και κάπως έτσι τη βρήκε η κρίση του 2008. Αποφάσισα να παραιτηθώ και να επιστρέψω στην Ελλάδα. Δούλεψα για άλλα 3 χρόνια πάνω στα οικονομικά και κάπου το 2012 αποφάσισα πως δεν είναι για μένα αυτά, και έκανα μια στροφή 180 μοίρες. Άρχισα να ασχολούμαι με το μακιγιάζ και το hair styling, γεγονός που με έφερε σε έναν άλλον κόσμο: φωτογραφήσεις, βίντεο κλιπ, και πολλή μόδα. Γράφτηκα σε μια ιδιωτική σχολή για σχέδιο μόδας και μετά από πολλά λάθη, αυτοπροτάθηκα για πρώτη φορά ως brand το χειμώνα του 2018. Το φανερό μου πάθος είναι η μόδα. Ο κρυφός μου πόθος είναι το τραγούδι, και ακόμα σκέφτομαι τρόπους για να το κάνω».
Ο δικός της fashion κόσμος περιλαμβάνει…
Συνέχεια στο athensvoice.gr

 

 

 

 

 

Back to top button