Ελλάδα

Φορτισμένα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ (βίντεο)

Έχουν συνηθίσει να ανταλλάσσουν γιορτινές ευχές μακριά από τις οικογένειές τους, σε διαδρόμους νοσοκομείων και μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν κάνει σπίτι τους το χώρο εργασίας τους και παραμένουν δίπλα στους ασθενείς τους και τις ημέρες των Χριστουγέννων. Συγκινημένοι, αλλά μάχιμοι και αποφασισμένοι, γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν τα όσα ζουν καθημερινά στην κλινική Covid, δίνοντας μάχη κατά του κορονοϊού.

“Εμένα με συγκλονίζουν νέοι άνθρωποι που φεύγουν άδικα, να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος να φύγει αυτό το κακό” λέει με φωνή που τρέμει και δάκρυα στα μάτια νοσηλεύτρια κλινικής Covid του νοσοκομείου Κοζάνης.

“Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά κάποιου ανθρώπου που μιλάει στο τηλέφωνο και λέμε αποσωληνώθηκε, μισό λεπτό να σας τον δώσουμε…” εξομολογείται νοσηλευτής ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, έχουν συνηθίσει αυτές τις εορταστικές ημέρες να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς που νοσηλεύονται και να ανταλλάσσουν ευχές στους διαδρόμους και στις αίθουσες προσωπικού, μακριά από τις οικογένειές τους.

“Είμαστε κουρασμένες, εξαντλημένες…αλλά είμαστε εδώ, συνεχίζουμε με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη…” λέει νοσηλεύτρια – Πρόεδρος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

“Προσπαθούμε να δώσουμε ανθρώπινο πρόσωπο γιατί και ένα χαμόγελο και ένα γεια για έναν ασθενή που έρχεται έχει πολύ μεγάλη σημασία”, επισημαίνει ο τομεάρχης νοσηλευτικής διεύθυνσης του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός

“Παραμένουμε μάχιμοι, είμαστε στις επάλξεις…” τονίζει διευθυντής αγγειοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός

Στις ΜΕΘ ο χρόνος, πολλές φορές, μετρά αντίστροφα και οι συνθήκες απαιτούν ένα άτομο να προσέχει πάνω από τρεις ασθενείς. Όμως, σημασία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές έχει το να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις οικογένειές τους.

“Αναλαμβάνουμε σε εισαγωγικά, να αντικαταστήσουμε την οικογένειά τους. Προσπαθούμε να τους δώσουμε ζεστασιά, να είμαστε δίπλα τους, να μην αισθάνονται φοβισμένοι, εγκαταλελειμμένοι…” λέει γιατρός παθολόγος στα επείγοντα – τμήματος Covid στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

“Το προσωπικό προσπαθεί πολύ να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων οι ασθενείς” σημειώνει νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Ευχή όλων να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας και το νέο έτος να φέρει υγεία.

 

Ειρήνη Κυρίτση / ertnews.gr

Back to top button