Κόσμος

Πολωνία: 794 θανάτοι σε μία ημέρα από covid-19

Σοκ στην Πολωνία που ανέφερε σήμερα 794 νέους θανάτους που συνδέονται με την COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό που καταγράφεται κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού

Αυτό ανακοίνωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Βάλντεμαρ Κράσκα, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο υψηλός αυτός αριθμός πιθανόν να οφείλεται στην αργοπορημένη αναφορά των κρουσμάτων εξαιτίας των διακοπών των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο υφυπουργός, πάνω από το 75% αυτών που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID-19 ήταν ανεμβολίαστοι, επιπλέον σήμερα αναφέρθηκαν 15.571 νέα κρούσματα στη χώρα, 13% λιγότερα σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, “Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε μία κορύφωση του αριθμού των νεκρών”, είπε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Πολωνία καταγράφει συστηματικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κατά το τέταρτο αυτό κύμα της πανδημίας, γεγονός που έχει υποχρεώσει τις αρχές να αυστηροποιήσουν τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η παραλλαγή Όμικρον δεν έχει εξαπλωθεί εκεί.

Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί 25 κρούσματα που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συνολικά στη χώρα από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 4.064.715 κρούσματα κορονοϊού και 94.914 θάνατοι.

ΑΠΕ

Back to top button