Καστοριά

“Το ευχαριστώ φαντάζει μικρό μπροστά στους κόπους και την αγάπη του”

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκδημία του Mητροπολίτου Σεραφείμ η κ. Σύρμω Τουτολίδου θέλησε να προχωρήσει σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο fecebook σημειώνοντας:

Η γέννηση ενός παιδιού γεμίζει με χαρά το κάθε ζευγάρι, πολύ περισσότερο όταν αυτό έρχεται μετά από πολλές προσευχές, πολύ περισσότερο όταν οι γιατροί δίνουν ελάχιστες πιθανότητες.

Η γέννηση του δικού μας πρώτου παιδιού συνοδεύτηκε από χαρά αλλά και από πολύ περισσότερη αγωνία. Ο μικρός μας, καθώς δυσκολεύτηκε στον τοκετό, όταν ήρθε στον κόσμο δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνος του. Μισή ώρα αργότερα πρωτοακούσαμε τη φωνή του. Γρήγορη διακομιδή στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου το ίδιο βράδυ χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η κατάσταση του χειροτέρεψε την μεθεπόμενη της γέννησής του, μέρα που τιμάται η μνήμη του Αγ. Λουκά του ιατρού.

Σκεφτήκαμε πως έπρεπε να ενημερώσουμε τον Σεβασμιότατο και τον πήραμε τηλέφωνο στον προσωπικό του αριθμό. Η αγωνία μας δεν μας επέτρεψε να σκεφτούμε ότι εκείνη την ώρα θα λειτουργούσε ακόμα, στον Ι. Ν. του Αγ. Νικάνωρα, όπως κάθε χρονιά.

Το τηλέφωνο το σήκωσε ένας φίλος μας ιερέας. Δεν διστάσαμε να περιγράψουμε την κατάσταση σε αυτόν με την παράκληση να τα μεταφέρει στον Σεβασμιότατο. Ο ίδιος μας είπε πως τα μετέφερε άμεσα στον Επίσκοπο μας. Εκείνος μόλις άκουσε τα καθέκαστα χαμήλωσε το κεφάλι του και τα δάκρυά του τρέξανε πάνω στο θυσιαστήριο…

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε πολλές όμορφες στιγμές με τον Σεβασμιότατο. Άλλωστε ήταν αυτός που ευλόγησε τους γάμους μας, τέλεσε την χειροτονία, βάπτισε τα παιδιά μας.

Είναι, όμως, η ανάμνηση αυτής της στιγμής, μπροστά στο θυσιαστήριο, που την κρατάμε σε ένα ιδιαίτερο μέρος της καρδιάς μας, να μας γλυκαίνει όλο αυτόν τον καιρό μετά την εκδημία του. Τον θυμόμαστε χαρούμενο να κρατάει τον μικρό μας αγκαλιά και να μας λέει:

” Μπορεί εσείς να τον ονομάσατε Γεώργιο, εγώ όμως τον αφιέρωσα στον Αγ. Λουκά. Να το ξέρετε!”

Σεβασμιότατε, μόνο να φανταστούμε μπορούμε πόσο θερμά προσευχηθήκατε εκείνη την στιγμή για το παιδί μας, για εμάς τους ίδιους, πόσο πολύ προσευχηθήκατε για όλες τις ιερατικές οικογένειες της Μητρόπολης σας όλα αυτά τα χρόνια. Το “ευχαριστώ” φαντάζει μικρό μπροστά στους κόπους και την αγάπη σας.

Να έχουμε την ευχή σας.

kastoriatwra.gr

 

 

 

Back to top button