Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

«Make a wish» από τον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα για τον 4χρονο Νικόλα

Μια ευχή Ελλάδας έκανε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Make-A-Wish», σε αυτήν την ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε.

Να θυμίσουμε πως, ο Άγιος Νικάνορας είναι ο προστάτης Άγιος των παιδιών της Καστοριάς, όπου κατά το έτος 1908 η περιοχή έπασχε από φοβερή ασθένεια και πέθαιναν μικρά παιδιά.

Μόλις το λείψανο του Αγίου έφτασε στην Καστοριά, προς ευλογία και αγιασμό, η πανδημία «κόπηκε με το μαχαίρι», όπως μαρτυρούν παλιοί Καστοριανοί.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Πρωτ. Ελευθερίου Συτιλίδη, και την ευλογία και άδεια του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού ανέλαβε την ευγενική κίνηση να πραγματοποιήσει την ευχή ενός παιδιού.

Ο μικρός Νικόλας, 4 ετών, ο οποίος πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, ευχήθηκε να αποκτήσει ένα δωμάτιο Mc Queen.

Όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός «Make-A-Wish» τον π. Ελευθέριο στην επικοινωνία που είχε, ο Νικόλας περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι και για αυτό θέλει ένα πολύ ξεχωριστό και όμορφο δωμάτιο, για να παίζει με τα αυτοκινητάκια του και να περνάει χρόνο φτιάχνοντας κατασκευές με lego.

Η ευχή του μικρού μας είναι να αποκτήσει ένα δωμάτιο γεμάτο με αυτοκίνητα αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει ο αγαπημένος του ήρωας Mcqueen.

Έτσι, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος ανέλαβε να εκπληρώσει την επιθυμία αυτού του παιδιού και να του δώσει τη χαρά να έχει αυτό που επιθυμεί.

Ευχόμαστε ο Γεννηθείς Χριστός, διά πρεσβειών του θαυματουργού Αγίου Νικάνορος, να χαρίσει στον μικρό Νικόλα και την υγεία του.

imkastorias.gr

 

 

Back to top button