Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πρωτοχρονιά 1994 στο Άργος Ορεστικό: Ο Χρυσόστομος, ο Πέτρος, ο Τζώνης, τα βραβεία και τα κουτσομπολιά! (βίντεο)

Όσο ο Θεός μου επιτρέπει να αναπνέω, θα φωνάζω κάθε χρόνο και πιο δυνατά, ότι το Αργείτικο Πρωτοχρονιάτικο Καρναβάλι, είναι το σπουδαιότερο έθιμο της πόλης και γενικότερα της περιοχής, λόγω και της μοναδικότητας του, ως προς την χρονική του τοποθέτηση.

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Το καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, κουβαλά τεράστια ιστορία, η οποία αποδεικνύεται αφενός από τις φωτογραφίες που σώζονται ακόμα και από την δεκαετία του 1910 και έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ως προς τα νεότερα χρόνια, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βίντεο που σώζονται και έρχονται σιγά σιγά και αυτά στο φως από ιδιωτικές συλλογές και αρχεία.

Τρομερή συγκίνηση και τεράστιο ενδιαφέρον, παρουσιάζει βίντεο, με απόσπασμα της Πρωτοχρονιάς του 1994, που ανέβασε ο Σάκης Καρανικόλας (αν δεν κάνω λάθος η λήψη έγινε από τον Μάκη Μπέκα). Στο βίντεο βλέπουμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τον τότε Δήμαρχο Χρυσόστομο Ανανιάδη, ο οποίος κάνει έναν σύντομο απολογισμό της διοργάνωσης, τον επίσης τότε πολύ αγαπητό Αντιδήμαρχο Πέτρο Μουτζίκη, που λίγα χρόνια αργότερα έφυγε για να ζήσει μόνιμα στην Ουρανούπολη και αργότερα νεότατος έφυγε και  από τη ζωή!

Στο βίντεο βλέπουμε την απονομή των βραβείων από τον Πέτρο Μουτζίκη, όπως τα αποφάσισε η Επιτροπή, με το πρώτο να καλείται να παραλάβει βραβείο ο αξέχαστος, ο άνθρωπος που όλοι είχαν αδυναμία και τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από την ζωή πριν χρόνια, Τζώνης Κράγιας.

Τα κουτσομπολιά

Ίσως ελάχιστοι ή και κανείς, να θυμούνται ότι…
Συνέχεια στο ditikostipos.gr

 

Back to top button