ΕλλάδαΚόσμος

“Ένας κόσμος, μια αγάπη, ένας χορός”: Έλληνες του κόσμου χορεύουν «Μήλο μου κόκκινο» (βίντεο)

Περισσότερες από 60.000 διαδικτυακές επισκέψεις έχει το βίντεο «Ένας κόσμος – μια αγάπη – ένας χορός», που παρουσιάζει Έλληνες από διάφορες γωνιές της γης να χορεύουν το παραδοσιακό συρτό «Μήλο μου κόκκινο» για να υποδεχτούν τον νέο χρόνο και δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας και, ειδικότερα, τη Ρωσίδα Ναταλία Νεχάεβα, και την καλλιτεχνική διευθύντρια του συγκροτήματος χορού του ΚΕΠ, Οξάνα Ρακτσέγεβα, οι οποίες πήραν την πρωτοβουλία να ενώσουν χορευτικά τους Έλληνες που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ειδικότερα, μαζί με το χορευτικό συγκρότημα του ΚΕΠ Μόσχας, στο βίντεο συμμετέχουν το συγκρότημα «Greek American Folklore Society» από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, η χορευτική ομάδα του Παπαδόκωστα από το Ηράκλειο της Κρήτης, το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, η χορευτική ομάδα “Οδυσσέας” από την Οτάβα του Καναδά, το χορευτικό «Grupo Oniramou» από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα από την Ντόχα στο Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η Ναταλία Νεχάεβα, που είχε την πρωτοβουλία, δεν έχει ελληνικές ρίζες αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, έχει βάλει στόχο να προωθήσει σε όλο τον κόσμο την ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα.
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας ιδρύθηκε το 2005 με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία, τη συσπείρωση εκπροσώπων ελληνικής ομογένειας και φιλελλήνων και την αξιοποίηση του δημιουργικού δυναμικού τους, με σκοπό την ανάπτυξη του Ελληνισμού στη Ρωσία και των ελληνορωσικών σχέσεων, ακόμη και σε επίπεδο απλών ανθρώπων αλλά και κοινωνικών οργανώσεων και φορέων. Στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής γλώσσας που παρακολουθούν περισσότερα από 600 άτομα σε 12 ακαδημαϊκές εστίες της ρωσικής πρωτεύουσας. Διευθύντρια του Κέντρου είναι η Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών και βραβευμένη για το έργο της από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν κα. Θεοδώρα Γιαννίτση.
Δείτε το video πρότζεκτ “Ένας κόσμος, μια αγάπη, ένας χορός”

Σύνταξη Δάφνη Σκαλιώνη

ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

Back to top button