ΕλλάδαΚαστοριά

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα σχολεία: Πότε ανοίγουν και με ποια μέτρα

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας από τους αρμόδιους υπουργούς, Θάνο Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως, ενώ συμμετείχε και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη πια στην χώρα μας, ανακοινώνοντας νέα στοιχεία για την συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών με το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε πως με νέα ΚΥΑ θα αρκεί θετικό rapid test για τους εμβολιασμένους εργαζομένους.

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10.01.2022

Στην συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε πως τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Γενάρη, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα:

  • Ένα επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή 3 δωρεάν τεστ αντί για 2.
  • Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές. Θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή τα πέντε που προαναφέραμε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, αλλά και στην συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

 

newsit.gr

Back to top button