ΑθλητικάΚαστοριά

Ο ΑΣ Καστοριάς-άροσις έτοιμος για το άλμα στη Β’ Εθνική!

Το… κρυφό χαρτί στη Γ’ Εθνική – Το τρομερό φορμάρισμά της στον 5ο όμιλο

Του Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

Μπορεί να εκίνησε τη σεζόν πολύ άσχημα μετρώντας 2 ήττες στα 3 πρώτα παιχνίδια στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά από τις 21 Νοεμβρίου, η Καστοριά τρέχει ένα ασταμάτητο σερί της τάξης του 5-0 -καταφέρνοντας κάπως έτσι να επιστρέψουν δυναμικά στη μάχη για την άνοδο στη Β’ Εθνική και να αποτελέσουν έναν ισχυρό αντίπαλο για τους πρωτοπόρους Ναύαρχο Βότση και ΔΕΚΑ, τις μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να την κερδίσουν (-13 και -27, αντίστοιχα).

Σίγουρα τόσο η ποιότητά της όσο και η διαφορά δυναμικότητας με μερικές αρμάδες του γκρουπ της χάρισαν ένα άτυπο πλεονέκτημα για να τρέξει αυτό της το σερί επιτυχιών, αλλά η αλήθεια είναι πως πέντε διαδοχικές νίκες δεν προκύπτουν μονάχα από αυτά τα κριτήρια.

Η κύρια διαφορά για τον οργανισμό του coach Καραταγλίδη έγκειται στον επιθετικό τομέα, αφού από τους μόλις 59 κατά μέσο όρο πόντους ενεργητικό στις τρεις πρώτες στροφές η απόδοσή του έχει εκτιναχθεί στους 76 κατά μέσο όρο στις πέντε επόμενες, επίδοση που ουσιαστικά χαρίζει 17 περισσότερους και θέτει τις βάσεις προς τη νίκη!

Χωρίς την αστείρευτη ποιότητα από την περίμετρο βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί με συνέπεια, με το συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας να αντικρίζει τα 17 συνολικά τρίποντα των τριών αρχικών αγωνιστικών (6 ανά βραδιά) να μετατρέπονται σε 11 ανά βραδιά (55 συνολικά) -στοιχείο που χαρίζει 33 πόντους, ήτοι το 43% των συνολικών, στην Καστοριά ανά ματς!
Μάλιστα, σε αυτό το κρεσέντο ροζ φύλλων αγώνα 3 φορές έχει γράψει πάνω από 10 μακρινά σουτ, ενώ στα τελευταία τρία ματς μετράει 33 εύστοχα!

Ωστόσο, εκκωφαντική άνοδος παρατηρείται και στα μετόπισθεν, αφού οι 70 πόντοι που δέχθηκαν στο εξαιρετικά δύσκολα πρόγραμμα της εκκίνησης (209 συνολικά) έδωσαν τη θέση τους στους μόλις 63 ανά βραδιά (313 συνολικά) -κάτι που, σε συνδυασμό με τα επιθετικά δρώμενα, κάνει καλύτερη την αρμάδα του Καραταγλίδη κατά 24 πόντους σε κάθε παιχνίδι (7 από την άμυνα + 17 από την επίθεση) σε σχέση με τις πρώιμες αποτυχίες.

Ομαδικά στατιστικά:

Επίθεση: 558 πόντοι (3η καλύτερη επίδοση)/ 70 ανά βραδιά
Άμυνα: 522 (4η καλύτερη επίδοση)/ 65 ανά βραδιά

Τρίποντα: 72 εύστοχα

Η άνοδος της Καστοριάς είναι φυσικά μια ομαδική επιτυχία, αλλά αν δεν υπήρχε το άστρο του γεννήματος θρέμματος της ομάδας Ερμίρ Χότζα -που επέστρεψε στην πόλη του το περασμένο καλοκαίρι από τον ΒΑΟ.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος αθλητής διανύει μια εξαιρετική σεζόν μετρώντας 134 πόντους (το 24% των συνολικών του συλλόγου του) σε 8 ματς (17 ανά βραδιά) αλλά και 2 εικοσάρες και 4 ματς με 18+!
Μάλιστα, αριθμεί επίσης και 9 εύστοχα τρίποντα (1.3 ανά βραδιά), όντας εξαιρετικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως πετυχαίνει 16 πόντους ανά βραδιά στο σερί της Καστοριάς, αλλά και 18 αν δεν προσμετρηθεί η off βραδιά του (9 πόντοι) κόντρα στον Αριστοτέλη Φλώρινας (νίκη με 65-63 εκτός έδρας) για την 7η στροφή του γκρουπ.

Κανείς δε γνωρίζει αν η Καστοριά θα είναι εν τέλει η ομάδα που θα αρπάξει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.
Ωστόσο, ούσα… καυτή και με ένα πρόγραμμα σε ευνοϊκό χρονικό πλαίσιο -αφού στο φορμάρισμά της υποδέχεται τόσο τη ΔΕΚΑ όσο και τον Ναύαρχο Βότση στην έδρα της- κανείς δε μπορεί να τη ξεγράψει ακόμα!

basketblog.gr

Back to top button