Καστοριά

Θεσσαλονίκη: Η “Μηχανή του χρόνου” παίρνει συνέντευξη από Κλεισουριώτες για την εκπομπή-αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα της Κλεισούρας (φωτογραφίες)

Τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Μηχανή του χρόνου» με τον δημοσιογράφο – ιστορικό ερευνητή Χρήστο Βασιλόπουλο επισκέφθηκε την Αριστοτέλειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει συνεντεύξεις από κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καταγόμενους από την Κλεισούρα Καστοριάς, σχετικά με το ολοκαύτωμα (σφαγή και καταστροφή) της Κλεισούρας από τα ναζιστικά -γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 5-4-1944.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, καταγόμενος από την Τσάκωνη Καστοριάς, γνωρίζοντας την ιστορία, πρότεινε στον κ. Χρήστο Βασιλόπουλο να καταγράψει κινηματογραφικά το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε και συνεχίζεται και όταν περαιωθεί προσεχώς θα γίνει η προβολή στην τηλεόραση.
Στις φωτογραφίες ο Λάζαρος Κυρίζογλου με τον Χρήστο Βασιλόπουλο και τους Κλεισουριώτες Ιωάννη Βλαχάβα και Περικλή Βακουφάρη (φιλόλογο- ιστορικό) των οποίων καταγράφηκε η βιωματική μαρτυρία.

Back to top button