Κοζάνη

Κοζάνη: Με ελικόπτερο ο απεγκλωβισμός των 4 κατοίκων στο Καταφύγι – Εγκλωβισμένοι για 6η μέρα

Με ελικόπτερο τελικά θα μεταφέρουν τους 4 κατοίκους της ΤΚ Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού που παραμένουν εγκλωβισμένοι για 6 ημέρα, μετά την επέλαση του χιονιά.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ Γιώργου Κασαπίδη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική προστασία, καθώς φαίνεται ιδιάτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου, τόσο από το ύψος του χιονιού όσο και από τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν πέσει στον δρόμο.
Αν και η προσπάθεια απεγκλωβισμού των 4 κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Καταφύγι Κοζάνης, συνεχίστηκε και σήμερα για 6 μέρα, με μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υλοτόμους, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για τον αποχιονισμό του δρόμου Αγίας Κυριακής-Καταφυγίου.
Οι 3 άντρες κ 1 γυναίκα που είναι καλά στην υγεία τους, σε επικοινωνία που υπήρξε με τις αρχές, ζήτησαν να μεταφερθούν στην Κατερίνη, ενώ αύριο θα αποφασιστεί η ακριβής ώρα μεταφοράς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικισμός παραμένει χωρίς ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα ενώ με δυσκολία γίνονται και οι επικοινωνίες.
Δέσποινα Αμαραντίδου
ertnews.gr

Back to top button