Καστοριά: Στο προσωπικό ιστολόγιο του μάστερ σεφ Σάββα Καρυπίδη βρήκαμε συνταγές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα… (φωτογραφίες)

Ο Σάββας Καρυπίδης είναι πιστοποιημένος τεχνικός μαγειρικής τέχνης με μακροχρόνια προϋπηρεσία στο επάγγελμά. Επίσης απασχολείται ως εκπαιδευτής μαγειρικής σε δημόσια Ι.Ε.Κ. της Δυτικής Μακεδονίας. Στο προσωπικό του ιστολόγιο βρίσκουμε πληροφορίες για τον ίδιο, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό από τα μαθήματα που διδάσκει.

Το βιογραφικό με πληροφορίες για την επαγγελματική του πορεία στο χώρο της γαστρονομίας και στην εκπαίδευση ενηλίκων:

 Εργασία ως μάγειρας

Τωρινή εργασία: Chef στο ξενοδοχείο Esperos Palace στην Καστοριά από τον Οκτώβριο του 2021
Chef στο εποχιακό εστιατόριο «Αρχοντικό» στη Χανιώτη Χαλκιδικής το καλοκαίρι του 2021
Ιδιοκτήτης και μάγειρας του μαγειρείου «Μεζεδοδικείο» στη Θεσσαλονίκη από το 2007 μέχρι το 2019.
Ιδιοκτήτης Catering με δραστηριότητα σε προπονητικές εγκαταστάσεις Tennis στη Γερμανία από το 2016 μέχρι το 2017
Μάγειρας στο εστιατόριο «Heid’ s Grill & Restaurant» στη Γερμανία από το 2013 μέχρι το 2016
Μάγειρας, τεχνίτης πίτσας και εκπαιδευτής προσωπικού στο ιταλικό εστιατόριο «Tiallini» στη Γερμανία το 2013
Ιδιοκτήτης και μάγειρας στο καφέ – ουζερί «Petit» στην Καστοριά από το 2010 μέχρι το 2013
Μάγειρας στην εταιρεία «Sivvas» στη Θεσσαλονίκη από το 2008 μέχρι το 2010
Chef στο εποχιακό εστιατόριο «Αρχοντικό» στη Χανιώτη Χαλκιδικής το καλοκαίρι του 2006
Μάγειρας και τεχνίτης πίτσας στο εστιατόριο – πιτσαρία «Oven» στη Θεσσαλονίκη από το 2005 μέχρι το 2006
Μάγειρας στο εστιατόριο «Αριστοτέλους» στη Θεσσαλονίκη από το 2004 μέχρι το 2005
Μάγειρας στο εστιατόριο-ψητοπωλείο «Hollyfood» στη Θεσσαλονίκη από το 2003 μέχρι το 2004
Ιδιοκτήτης και εμπειροτέχνης ζαχαροπλάστης στο αρτοζαχαροπλαστείο «ΣΑΒΒΑΣ» στη Θεσσαλονίκη από το 2001 μέχρι το 2006
Μάγειρας στο εστιατόριο «Delphi» στη Γερμανία από το 1997 μέχρι το 1999
Μάγειρας στην οικογενειακή επιχείρηση «Restaurant zum Schmorleitz» στη Γερμανία από το 1993 μέχρι το 1997

Εργασία ως εκπαιδευτής μαγειρικής

Εκπαιδευτής μαγειρικής στο Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς από το 2019 μέχρι το 2021

Εκπαιδευτής μαγειρικής στα Δ.Ι.Ε.Κ. Αμυνταίου και Φλώρινας το τρέχον εξάμηνο

Σπουδές

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στο Ι.Ε.Κ Ξυνή στη Θεσσαλονίκη από το 2003 μέχρι το 2005

Μερικές δημιουργίες από τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και από τον Σάββα Καρυπίδη:

Επισκεφθείτε το savvaskarypidis.wordpress.com και δείτε πολλά περισσότερα, όπως και τις αναλυτικές σημειώσεις για την Τέχνη της μαγειρικής (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, και ΙV) με συνταγές, τον Τεμαχισμό των κρεάτων (Ι και ΙΙ), τη Σύνθεση του μενού.