Καστοριά

Καστορίας Καλλίνικος: «Φέτος θα ανασάνουμε ελεύθερα!»

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας περνά μέσα από συνέντευξή του στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κκ Καλλίνικος.
Του Ανδρέα Καραγιάννη 
Στην περιοχή μας όπως και σε άλλες περιοχές έχουμε αρκετά κρούσματα βέβαια πρέπει να σας πως εγώ έχω σταματήσει να τα παρακολουθώ, από την άποψη πως δεν υπάρχει και λόγος να τα παρακολουθεί κανείς μιας και από τα σχολεία και τα παιδιά ακούω συνέχεια για κρούσματα.

Λόγω των φαρμάκων που έχουν βγει και λόγω ότι έχει αποδυναμωθεί λίγο ο ιός δεν έχουμε τόσους πολλούς θανάτους και νοσηλείες στις ΜΕΘ.

Η στάση της Εκκλησίας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, δεν είναι θεολογικό ούτε πνευματικό το θέμα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εμβόλιο και στα φάρμακα που μας δίνουν και στα μέτρα εναντίον της ασθένειας. Πρέπει να πάρουμε προληπτικά μέτρα, είναι ιατρικό θέμα, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Η Εκκλησία έχει αφήσει στους ανθρώπους την ελεύθερη επιλογή για τον εμβολιασμό.

Η πίστη των ανθρώπων δεν επηρεάζεται. Όταν είναι κάποιος πιστός με τίποτα δεν επηρεάζεται. Αυτό θα το δούμε όταν ελευθερωθούμε από την πανδημία αυτή, όταν θα χτυπάει η καμπάνα και θα πρέπει οι χριστιανοί να εκκλησιάζονται τις μεγαλες γιορτές και τις Κυριακές.

Θα δούμε εκεί πως άλλαξε το θέμα του εκκλησιασμού. Υπάρχει φόβος, το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Για το μέλλον είμαι αισιόδοξος, έχουμε τις δυνατότητες να αμυνθούμε, νομίζω ο φόβος ο μεγάλος ο πρώτος φόβος έχει φύγει.

Πιστεύω φέτος θα τελειώσουμε με την πανδημία και θα ανασάνουμε ελεύθερα.

Αναφορικά με την ρωσική εισπήδηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τόνισε ο Σεβασμιώτατος:

Πρέπει πάση θυσία να τηρούμε την ενότητα της Εκκλησίας υπό την προεδρία του Οικ .Πατριάρχου. Πρέπει να διαφυλάξουμε το συνοδικό πολίτευμα της Ορθοδοξίας υπό του Οικ. Πατριάρχου.

Η Εκκλησία δίνει πάντα το μήνυμα της αισιοδοξίας, έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δύσκολες καταστάσεις, δεν πρέπει να απευθυνόμαστε. Να βλέπουμε τα χαρίσματα που έχουμε, μην εστιάζουμε στα προβλήματα.

Να έχουμε τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής.

Να είμαστε πάντα κοντά στη Μητέρα μας Εκκλησία που μας δίνει όλα τα πνευματικά της δώρα και να ευχαριστούμε το Θεό.

ekklisiaonline.gr

 

 

Back to top button