ΚαστοριάΚοζάνη

Κατακόρυφη αύξηση της διέλευσης οχημάτων από τη Μπάρα (παλιά E.O. Κοζάνης-Σιάτιστας) για την αποφυγή των διοδίων

Έντονη αύξηση στην κίνηση οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Κοζάνης-Μπάρας Σιάτιστας παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που θυμίζει τα πριν της Εγνατίας χρόνια! Ο λόγος γνωστός, τόσο απλός. Οι πολίτες οδηγοί προς αποφυγή του κόστους των διοδίων, έτσι για μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων, προτιμούν την παλαιά εθνική οδό, η οποία διατηρείται αρκούντως συντηρημένη. Έτσι, αποφεύγουν το κόστος των διοδίων, καθόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς βέβαια πως αρκετοί πολίτες-οδηγοί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Κοζάνης, αλλά και επαγγελματίες και καταναλωτές που καθημερινά ή συχνά πηγαινοέρχονται στην Κοζάνη, επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό στους δύσκολους οικονομικά χρόνους που ζούμε.

Δεν ξεχνιέται πως το εν λόγω οδικό τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων, αυτό με τα πολλά εκκλησάκια, όπου σημειώθηκαν παλαιότερα τραγικά θανατηφόρα ατυχήματα, σήμερα δέχεται και πάλι κυκλοφοριακό φόρτο και θυμίζει εκείνα, τα προ Εγνατίας χρόνια. Προς τούτο, βασική προϋπόθεση είναι η επαύξηση της τροχαίας αστυνόμευσης, καθόσον κυκλοφοριακά δεδομένα και τροχαία αστυνόμευση και ασφάλεια αποτελούν πλέον «συγκοινωνούντα δοχεία».

Η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, δια της τροχαίας Κοζάνης, οι άνδρες της οποίας εν παντί τόπω και χρόνω βροντερά δηλώνουν παρόντες, επιβάλλεται να έχει υπόψη τα προαναφερόμενα και πιστεύουμε πώς τα έχει και οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί, συχνοί και τακτικοί, ώστε τα εκκλησάκια του παρελθόντος φευγαλέες δυσάρεστες θύμησες μόνο να φέρνουν και να μην ξαναστηθεί άλλο νέο εκκλησάκι  σε αυτό το οδικό τμήμα.

Όσο για τους διερχόμενους οδηγούς, να γνωρίζουν πως η εθνική οδός μπορεί να μην πλήττει, μπορεί να είναι πιο φθηνή και ευχάριστη με τις παραστάσεις της, επιβάλλεται όμως να είναι και πιο «αργή» και ασφαλής. Η κεκτημένη ταχύτητα της Εγνατίας να ξεχαστεί, να καταλαγιάσει οπωσδήποτε, τα μάτια τους να είναι ανοιχτά και να βλέπουν τις στροφές με τις αρνητικές ακτίνες καμπυλότητας και ο νους τους πάντα να είναι στην οδήγηση, αν θέλουν να φτάσουν στον προορισμό τους σώοι και αβλαβείς. Είμαστε δε πεπεισμένοι πως οι άνδρες της τροχαίας αστυνόμευσης επαγρυπνούν δίπλα στους οδηγούς.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ!…

Θοδωρής Σαλακίδης

efkozani.gr

Back to top button