Καστοριά

Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη στη σύσκεψη με τους φορείς της Καστοριάς

Σε σύσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαρακή στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων από τον χώρο των επιχειρήσεων γούνας, των ξενοδοχείων, του Εργατικού Κέντρου, και τον χώρο της εστίασης, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι «όλα δείχνουν πως φεύγουμε από την πανδημία, φαίνεται ότι ο κόσμος επανέρχεται στην κανονικότητα με αποτέλεσμα οι τουριστικοί προορισμοί το επόμενο διάστημα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος». Ανέφερε ότι «η καμπάνια του ΕΟΤ που “τρέχει” ήδη στην Ελλάδα για τον ορεινό και χειμερινό τουρισμό θα βοηθήσει σημαντικά».

Μίλησε με θερμά λόγια για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που έτρεξε το 2021 σημειώνοντας ότι «ήταν το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πρόγραμμα του Ελληνικού Τουρισμού προσφέροντας ανάσες στο ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην εστίαση» και συμπλήρωσε ότι «ερευνάται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2022».

Μετά τη σύσκεψη των φορέων η Σοφία Ζαχαράκη περιηγήθηκε στους χώρους του μοναδικού σωζόμενου τριώροφου Αρχοντικού που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Κατασκευάστηκε το 1754, χρειάστηκαν σημαντικές σωστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου όσο και στον ζωγραφικό διάκοσμο των τοιχογραφιών και των ξύλινων κατασκευών, ενώ σήμερα λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο με την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Σπύρος Κουταβάς

https://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/01/13-1024x768.jpg

ΑΠΕ

 

Back to top button