ΑθλητικάΚαστοριά

Το pre-game του αγώνα του ΑΣ Καστοριάς στα Γιαννιτσά

Με στόχο να μπει με το δεξί στο 2022 και να διευρύνει το αήττητο σερί των 5 παιχνιδιών, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις, που φιγουράρει στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 νίκες και 2 ήττες, φιλοξενείτε σήμερα Κυριακή (23/01) στις 17:00 το απόγευμα και για την 9η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, από τους Ίκαρους Γιαννιτσών.
Του Νίκου Καραμανλή
Ένα κρίσιμο και αναμφίβολα πολύ δύσκολο παιχνίδι που επ’ ουδενί δε θα πρέπει να ξεγελά κανέναν η τελευταία θέση των «κυανοκίτρινων» της Πέλλας, καθώς ομιλούμε για μια ομάδα που διαθέτει καλές και έμπειρες μονάδες στο ρόστερ της, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε πέραν των δύο έως σήμερα νικών (2-6) να είχε τουλάχιστον άλλη μία στο σακούλι της (βλ. Φιλαθλητικός Αριδαίας). Ξέχωρα και του γεγονότος πως στο «Έλλη Μυστακίδη» παρουσιάζετε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, εκεί, που έχει πανηγυρίσει και τις 2 έως σήμερα επιτυχίες της (2-2) και μάλιστα στις πιο πρόσφατες εντός έδρας υποχρεώσεις της.
Εν κατακλείδι, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις καλείται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε προ της διακοπής του πρωταθλήματος, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό μετά από αγωνιστική απραξία τόσων πολλών ημερών, με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ούτως σώστε να επεκτείνει το αήττητό του σερί στα 6 παιχνίδια και να εδραιωθεί στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Για να γίνει όμως τούτο οφείλει να δείξει συγκέντρωση καθόλα τη διάρκεια του ματς, πάθος, αποφασιστικότητα, αλλά και… διάθεση για σκληρή άμυνα, καθώς οι Ίκαροι Γιαννιτσών έχουν δείξει πως στο σπίτι τους αρέσκονται να ανοίγουνε τα σκορ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα τρία από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια τους πετυχαίνουν άνω των 73ών πόντων. Πάθος, λοιπόν, άμυνα και έλεγχος του ρυθμού θα είναι τα «κλειδιά» θαρρώ που θα «ξεκλειδώσουν» την εξώπορτα του Κλειστού Γυμναστηρίου «Έλλη Μυστακίδη», για να τη διαβεί το συγκρότημα του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του. Εμφανίσεις εφάμιλλες των δύο πρόσφατων μακριά από την Καστοριά νικηφόρων αναμετρήσεων (Ανατόλια, Αριστοτέλης Φλώρινας) θα διευκολύνουν την κατάσταση.
Υγ.: Φτωχή είναι η προϊστορία για τον Α.Σ. Καστοριάς με ομάδες που εδρεύουν στο Νομό Πέλλας, πάραυτα μετρά το απόλυτο των νικών κόντρα στον Πανεδεσσαϊκό, τη σεζόν 2014-15, όπου τον υπέταξε μέσα – έξω για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (93-67, 62-88) και τον Φιλαθλητικό Αριδαίας την εφετινή περίοδο (79-68).
Υγ.1: Από το 2013 έως και σήμερα και σε σύνολο 7 παιχνιδιών οι «γουναράδες» καλωσορίζουν το νέο έτος με ανάμεικτα συναισθήματα, 4 νίκες και 3 ήττες, με το κίνητρο για το αυριανό ματς, πέραν όλων των άλλων, να έχει να κάνει με του να «σπάσει» την αρνητική παράδοση των δύο πιο πρόσφατων ετών καθώς και των εκτός έδρας παιχνιδιών (0-2)…
Υγ.2: Κολοκυθάς και Αγραφιώτης Βασίλης είναι οι ρέφερι που ορίστηκαν να διευθύνουν την αυριανή αναμέτρηση με τον πρώτο να ξυπνά δυσάρεστες αναμνήσεις (ήττα από τον Ναύαρχο Βότση) και τον δεύτερο ευχάριστες (νίκη απέναντι στον Φιλαθλητικό Αριδαίας).
ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΡΟΟΔΟΥ:
1ο: Ακαδημία ΔΕΚΑ – Α.Σ. Καστοριάς 85-58 ❌
2ο: Α.Σ. Καστοριάς – Γαλάζιοι 68-59 ✔️
3ο: Ναύαρχ. Βότσης – Α.Σ. Καστοριάς 65-52 ❌
4ο: Α.Σ. Καστοριάς – Α.Ο.Κ. Βέροιας 86-57 ✔️
5ο: Ανατόλια – Α.Σ. Καστοριάς 62-67 ✔️
6ο: Α.Σ. Καστοριάς – Φ.Ο. Αριδαίας 79-68 ✔️
7ο: Αριστοτέλης Φ. – Α.Σ. Καστοριάς 63-65 ✔️
8ο: Α.Σ. Καστοριάς – Αετοί Βέροιας 83-63 ✔️
1ο: Ανατόλια – Ίκαροι Γιαννιτσών 76-66 ❌
2ο: Ίκαροι – Ακαδημία ΔΕΚΑ 74-82 ❌
3ο: Ίκαροι – Φιλαθλητικός Αριδαίας 73-75 ❌
4ο: Γαλάζιοι – Ίκαροι Γιαννιτσών 59-54 ❌
5ο: Ίκαροι – Αριστοτέλης Φλώρινας 76-66 ✔️
6ο: Ναύαρχος Βότσης – Ίκαροι 84-73 ❌
7ο: Ίκαροι – Αετοί Βέροιας 65-56 ✔️
8ο: Α.Ο.Κ. Βέροιας – Ίκαροι 60-39 ❌
Η ΦΟΡΜΑ: (στα 5 πιο πρόσφατα ματς)
3. Α.Σ. Καστοριάς 14 (6-2): ✅✅✅✅✅

10. Ίκαροι Γιανν. 10 (2-6): ❎✅❎✅❎
Kastoras Basketball

Back to top button