Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και την τηλεκπαίδευση

Μετά από την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και κατόπιν της οδηγίας της ΔΔΕ Καστοριάς που έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κ. Κόπτση για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες που τελούν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Όταν οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές με απόφαση Δημάρχου, είναι κλειστές για όλους/ες, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

  • Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να παρέχουμε τηλεκπαίδευση, αυτό θα πρέπει να γίνει από το χώρο εργασίας μας (από τα σχολεία μας), κόντρα στην απόφαση των Δημάρχων, και να αναλάβει τις ευθύνες που προκύπτουν (μετακίνηση από και προς την εργασία, οδοιπορικά όπου προβλέπεται κ.ά)

  • Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να περάσουμε σε καθεστώς τηλεργασίας, οφείλει να μας παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (Η/Υ, σύνδεση κ.λ.π.). Η τροπολογία που φέρνει άλλωστε η κ. Κεραμέως για voucher 200 Ευρώ (τι μπορείς να προμηθευτείς άραγε με 200 Ευρώ;) για τεχνολογικό εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς είναι ουσιαστικά παραδοχή αυτής της υποχρέωσης του Υπουργείου.

  • Κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να οργανώσουμε το σπίτι μας με δικά μας μέσα και εξοπλισμό (πληρωμένα από τον ελάχιστο μισθό μας) για να παρέχουμε τηλεκπαίδευση.

  • Δεν διασφαλίζεται η καθολική και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση αφού γνωρίζουμε από την πρόσφατη εμπειρία μας ότι σε αρκετούς μαθητές χορηγήθηκε εξοπλισμός από τα σχολεία.

  • Ποια ακριβώς είναι η πρόβλεψη για τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά;


Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Back to top button