Καστοριά

Καστοριά: Συνελήφθησαν δυο άτομα με 86,5 κιλά κάνναβης (φωτο)

Κατασχέθηκαν και 2 αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν χθες (23-01-2022) το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, δυο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, χθες το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης, προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 32χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν τρεις (3) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά -80- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -86- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκε και ελέγχθηκε σε περιοχή της Κοζάνης, έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 39χρονο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος που μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες και λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας τον 32χρονο για ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -86- κιλά και -500- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -1- κάρτα sim και
  • το χρηματικό ποσό των -120- ευρώ .

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι δυο συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Back to top button