Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; (της Μαρίας Παπαϊωάννου)

Το Κράτος Πρόνοιας βρίσκεται μέσα στα δικαιώματα του Πολίτη σε καθεστώς δημοκρατίας. Κατά τη Δημοκρατία ο Πολίτης καλείται να εκτελεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κράτος το οποίο έχει ως τέλος (σκοπό ) του την ωφέλεια του πολίτη. Σκοπός του είναι η Δημιουργία και Λειτουργία του Κράτους- Πρόνοιας.
2.000 για κάθε οδηγό που κλείστηκε μέσα στην Αττική Οδό. Το Κράτος κάνει το καθήκον του απέναντι στον Πολίτη. Σοφά πράττει. Μόνο που η Αττική Οδός είναι ιδιωτική εταιρία. Την υποχρεώνει να πληρώσει γιατί ήταν υποχρεωμένη να κλείσει και να μην δεχτεί οδηγούς. Οδηγούς ανεγκέφαλους που ενώ ήταν προειδοποιημένοι από μέρες, δεν είχαν ούτε αλυσίδες και ούτε την πείρα χιονόπτωσης. Και έριξαν το βάρος της απύθμενης βλακείας τους στην Κυβέρνηση. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Που φέρει λάθος και φταίξιμο, δεν διαφωνώ. Αλλά όχι για το τι κουβαλάει μέσα στο κεφάλι του ο καθένας. Και όμως. Θα αποζημιωθούν. Οπότε γιατί να αποζημιωθούν για την ανεγκεφαλιά τους; Γιατί να μην πληρώσουν οι ίδιοι που έθεσαν σε λειτουργία όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό, ακόμα και τον στρατό και τις εθελοντικές ομάδες να τους σώσουν; Αυτά ποιος θα τα πληρώσει; Κι έπειτα όλοι αυτοί οι Πολίτες αναφέρουν όλους εμάς ως «Βλάχους».
Στη Βόρεια Ελλάδα ο χειμώνας καλά κρατεί για 7 μήνες. Ενώ οι άλλοι Πολίτες παλεύουν με το χιόνι στους δρόμους και αποζημιώνονται γι’ αυτό με χρήματα που θα βγουν από το δικό μας προϋπολογισμό τελικά, εμείς παλεύουμε με ένα αδυσώπητο χειμώνα και με ένα επίδομα θέρμανσης που δεν πλησιάζει τα έξοδα θέρμανσης ενός μηνός καν. Και έχουμε το ίδιο επίδομα με όλους τους έξυπνους Πολίτες αυτής της χώρας. Εμάς ποιος θα υποχρεωθεί να μας αποζημιώσει που δεν είναι φταίξιμο δικό μας; Που το μόνο φταίξιμο μας είναι ότι ζούμε στα βουκολικά, ίσως και ρομαντικά κατά αυτούς μέρη; Που παλεύουμε με αλυσίδες τον χειμώνα, με παγωνιές μεγαλύτερες από την -11 σημερινή; Που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις κάθε χειμώνα; Ποιος είναι ο Βλάχος τελικά; Μάλλον όντως είμαστε εμείς, γιατί πάντα μας πιάνουν κορόιδα και τρέφουμε τους έξυπνους πρωτευουσιάνους.
Εμείς που τα παιδιά μας με -11 πήγαν σχολείο σήμερα, σε περιβάλλοντα με ανοιχτά παράθυρα και δεν ήταν έξω να παίζουν στα χιόνια με το 2χίλιαρο στην τσέπη, ή και χωρίς αυτό. Και σταμάτησε το Κράτος να λειτουργεί γιατί μεγάλο κακό βρήκε τους Πολίτες. Γιατί αυτοί είναι οι Πολίτες κι εμείς είμαστε οι πολίτες.
Συγχωρήστε με αν έχω λάθος.
Μία σκεπτόμενη και απογοητευμένη πολίτης

Back to top button